woensdag 31 juli 2013

De moestuin


Sinds we hier wonen het ik een aantal keer een moestuin gemaakt, het schiet er ook wel eens een paar jaar bij in, door drukte met andere dingen. Want ja een moestuin is best bewerkelijk, vooral in volle grond.
Speciaal voor mij?!!
Dit jaar wou ik graag weer eentje maken, maar Frank vond dat we nog duizend en een andere dingen hadden te doen en zag het niet zo zitten. Maar goed het leek mij wel leuk weer een keer. Dus na een beetje door zeuren begonnen we samen aan het weg spitten van de mesthoop. En zwaar klusje, vooral bij de delen waar al gras over heen was gegroeid mijn rug begon flink te protesteren.

De oude situatie, met het hek nog op de oude plek.
Het hele stuk moest ook nog worden omgespit... dat was me even te veel allemaal en hadden een plaatselijke loonwerker gevraagd of hij dat wilde doen..... In de tijd dat we wachten was Frank ondertussen aan de kas begonnen, die was ook nodig toe aan onderhoud. Maar helaas de loonwerker kwam niet op dagen.


We kunnen ook bakken maken opperde ik, makkelijker geen gespit. Wij opzoek naar hout, maar dat we met de aanhanger rond reden. Bedacht ik we kunnen wel de oude vloer van onze oude winkel voor de bakken gebruiken en zo werden die gerecycled. Alleen Frank wou ze ook nog op een andere plek hebben.
Huidige situatie en ondertussen alles flink gegroeid door het mooie weer van de laatste tijd!!

Nou ja met Russells niet echt een goed idee, dus het hek moest ook nog verplaatst worden. De oude mesthoop hebben we leeg geschept in de bakken, dat lag er al een aantal jaren en was ondertussen hele mooie grond geworden. Tegen de tijd dat ik wat in de grond kon zetten was het half juni. Zaaien was niet echt een optie meer. Bij de Welkoop, Intratuin en markt plantjes gehaald en in de bakken gezet. Nog wat spinazie, sla, en wat andere dingen die nog konden gezaaid.
De mooie oude perenboom

Nu met het warme weer schiet het de grond uit allemaal en eten we dagelijks verse groente uit eigen tuin. De bakken werken fijn, een stuk minder arbeidsintensief dan op de volle grond. Alles slaat prima aan.
Heb diverse soorten sla staan, bietjes, andijvie, snijbiet, rabarber, radijs, prei, spinazie, twee soorten pompoenen, knoflook, aarbeien, koolrabi, boerenkool, paksoi, spruitjes, raapstelen en heel veel soorten kruiden.

En nu hard door eten.... voor alles doorschiet...
4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie en gezellige moestuin zo in de bakken. Eem prima oplossing en staat nog mooi ook.

  Fijne dag.
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat dit mooi zeg zo in de bakken! en wat woon je toch geweldig!!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slimme oplossing, alles in bakken. Staat er mooi bij allemaal, eet smakelijk! Zonnige groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig mooie foto's; super zeg als je zoveel ruimte om je huis hebt. Heerlijk sfeertje en ook nog lekker smullen uit eigen tuin. Lekker van genieten! Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen