dinsdag 30 juli 2013

Rondje Groningen


Zondag zijn hebben we even rond getoerd in de provincie Groningen. Even wat anders dan ons op schilderwerk en klussen te storten, door de warmte de laatste tijd vind ik het behoorlijk afzien, je wil het graag af... maar af en toe laat het weer het niet helemaal toe om lekker door te gaan. We hebben immers ook nog vakantie en even weg is soms wel even lekker een aangename afwisseling.We hebben een bezoekje gebracht aan Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum en Menkema Borg in Uithuizen, er lag daar een foldertje van bij het Openluchtmuseum en lag niet al te ver bij elkaar vandaan, helaas hadden we nog maar 20 minuten voordat ze gingen sluiten en hebben we alleen door de tuin gelopen.

De dag ervoor had ik in Apeldoorn bij de Fotovakschool een Canon EOSworkshop gevolgd, ik heb in april een nieuwe camera gekocht een Canon EOS 600D, die stond al jaren op mijn verlanglijstje. Nadat onze oude camera door een ongelukje het begeven had tijdens een vakantie, heb ik tijden met Canon Ixus 210 gefotografeerd, maakt ook mooie foto overigens maar je kunt niet echt lekker inzomen. Foto van de pups maken was er niet simpel mee....

Ben erg blij met mijn nieuwe camera, ze boden er een workshop aan voor € 25,= en dat is best interessant. Vooral omdat je ook meer inzicht krijgt in het creatieve gedeelte van de camera. De mogelijkheden die er op zitten enorm. Was gezellig en leerzaam dagje, ook wel heel technisch, allerlei getallen en termen vlogen om de oren... moest het allemaal even laten bezinken.


Frank haalde me op uit Apeldoorn en zat en geuren en kleuren te vertellen wat ik geleerd had.... moest wel lachen... hij wist alles al en keek hem verbaasd aan.... haha ja hij zei je hebt het nooit gevraagd... Oh ik wist niet dat hij dit allemaal al wist... dus ja het kwam dus ook niet in mij op om het te vragen. Maar ik kan er erg mee experimenteren, maar dat technische deel met al die termen.... maar goed ik heb weer wat bij geleerd.
Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum
Was ooit Frank zijn hobby fotograferen, had dat wel net verkering kregen al een hele mooie camera, had zich er toen al erg in verdiept.

Zondag kon ik dus mooi even in de AV stand van de camera aan de slag, ja je hebt hem natuurlijk niet om alleen in de automatisch stand te laten staan. Ik fotografeer zelf veel in de M stand binnen in huis, maar goed de man die lees gaf zei moest je veel kennis van zaken hebben..... ach ze lukken best redelijk moet ik zeggen, vooral omdat ons huis vrij donker is en in de automatische stand niet alles mooi overkomt.

Menkema Borg in Uitzhuizen Gr.2 opmerkingen:

 1. Leuk hoor een rondje Groningen.
  Wil ik ook nog eens naar toe, maar het is hier zo ver vandaan, dat we er een lang weekend van zullen moeten maken.
  Mooie foto's, handig zo'n cursus.

  Geniet nog van je vakantie, het wordt weer zomers.
  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groningen is leuk, alleen zo ver weg bij ons vandaan. Je foto`s zijn prachtig zeg!
  Ik heb zelf ook een canon eos ..maar doe eigenlijk alles op de automatische stand, gewoon uit gemak.... wie weet als ik meer tijd heb volg ik ook een eens cursus.
  Geniet nog even van je vakantie.
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen