woensdag 10 juli 2013

Paar daagjes tussen uit


Zondag zijn we er een paar daagjes tussen uit geweest met zijn tweetjes. Afgelopen maandag waren we 25 jaar getrouwd. De laatste jaren waren roerige jaren dat we een beetje aan het dubben waren, wat doen we. Vieren we het wel niet. Maar om de dag helemaal in stilte voorbij te laten gaan vonden we ook niet leuk.

Dus zijn we lekker richting mijn ouderlijk huis vertrokken. Lekker de daagjes aan de kust door gebracht met zijn tweetjes. Maandag een heerlijk dagje in de cabrio van mijn vader rond gereden, richting IJsselmeer. Even Broek in Waterland bezocht.

Vind het een heel bijzonder plaatsje zo onder de rook van Amsterdam. Zo wonderlijk hoe rustig en sereen daar alles nog is, als je over de weilanden kijkt kun je Amsterdam zien liggen, maar daar merk je weinig van de drukte van de stad. Net of de tijd er jaren heeft stil gestaan. De huizen zijn er zo mooi, al die kleuren schilderwerk en dat prachtige houtsnijwerk, Holland op zijn mooist!!

's Avonds lekker met zijn tweetjes uit eten geweest in Bergen. Een paar tafels verder van ons zat een stel met  mooie herdershond. Af en toe (de meeste mensen zaten op het terras en binnen was het betrekkelijk rustig) liep de hond even het restaurant rond en kwam heel schattig naast Frank zitten. En zo ontstond er een gesprek met zijn eigenaren. Frank vroeg of ze er ook gezellig bij kwamen zitten, allebei hadden we ons eten al op, nog wat na drinken.

En zo hadden we een hele leuke gezellige avond, met twee mensen met ook een bewogen leven. Ze hadden net een emigratie naar Spanje achter de rug, maar toch weer terug gekeerd naar Nederland. Zij was ooit directeur op haar 22ste van een bedrijf dat ze eigenlijk in de schoenen werd geworpen door het overlijden van haar vader, maar waar ze zich totaal niet in thuis voelde, wat haar uiteindelijk parten begon te spelen in het leven. Ze verkocht het bedrijf en was blij dat ze nog steeds de busjes zag rond rijden, het bestond nog steeds dat al het werk van haar ouders niet verloren was gegaan.

Haar gezondheid speelde parten.... ze kreeg kanker. Wat een behoorlijke klap voor haar was dat ze het niet trok psychisch daar in Spanje... ze zei er was niets wat dan vertrouwd is. Haar man 12 jaar jonger dan haar, had ze gezegd dat hij maar een ander moest zoeken. Ze hadden samen een zoon. Zij trok terug naar Nederland hij bleef een jaar langer, maar kwam uiteindelijk weer terug bij haar. Gelukkig hadden ze hun oude huis verhuurd en daar trekken ze weer in.

Alles behalve saai dus,bij ons was het ook alles behalve saai. Bewogen, soms orkaankracht, maar bovenal soms een grote levensles. Wij staan weer voor een nieuwe uitdaging we beginnen binnenkort weer voor ons zelf. Het leven te kort om het niet met hart en ziel te doen. Onder tussen was het na ene dat we afscheid namen.

Vandaag zijn we weer richting huis vertrokken ook weer lekker. Weg zijn heerlijk, maar thuis ook weer erg lekker.

Heb wel erg veel foto geschoten daar in Broek in Waterland, dat ik ze maar even bij elkaar heb gevoegd. Er is daar ook zo veel moois te zien!!7 opmerkingen:

 1. Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijksfeest, ik hoop dat alle orkaankracht in jullie relatie niet jullie liefde voor elkaar betrof...dat dat niet aan het wankelen is geweest. Ik wens jullie voor de komende 25 jaar hoe dan ook veel liefde en geluk toe!

  Boeiend dat jullie een ander stel troffen met zo'n levensverhaal. De les is dan toch dat je je hart moet volgen, maar dat ook kan blijken dat dat geen goede keus is geweest. Dat geeft ook niet, daar leer je van en zo heb je in ieder geval geen spijt van wensen die je hebt gehad maar nooit hebt uitgevoerd.

  Ik wens jullie veel succes met jullie nieuwe uitdaging, hoop van harte dat jullie al gauw heel blij zijn dat jullie je hart hebben gevolgd.

  Wat is Broek in Waterland mooi!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik wil je eerst feliciteren met jullie 25e huwelijksdag. Dat is toch een mijlpaal in je leven, en fijn dat je die toch op deze manier samen hebt mogen beleven. En je hebt daar vast een mooie tijd gehad, want het ziet er mooi en leuk uit.

  En in Bergen even heerlijk eten, zo leuk daar.
  Ook leuk dat jullie zo samen met wildvreemde een hele fijne avond hebben gehad. Tja, en soms denken we allemaal weleens over anderen dat ze gelukkig zijn en soms alles hebben. Maar heel vaak lijkt het allemaal niet wat het lijkt. Voor hun fijn dat ze hun hart gevolgd hebben en nu toch gelukkig zijn, en dat hoop ik voor jullie ook.

  En wens je bovendien heel veel succes met de start van jullie nieuwe uitdaging.

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och meis wat een verhaal toch weer! Fijn dat jullie samen heerlijke dagen hadden en natuurlijk wensen we jullie nog vele gelukkige jaren samen toe en heel veel succes met de nieuwe uitdaging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk, leuk ook dat je dan zo`n klik kunt hebben met mensen die je niet kent.

  Ik wens jullie vele fijne liefdevolle jaren toe en heel veel succes met de nieuwe uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd nog met jullie 25 jarig huwelijk!
  Mooie foto`s heb je gemaakt, en fijn dat jullie gezellige dagen hebben gehad.
  Heel veel succes met de nieuwe uitdaging hoor!
  Nog bedankt voor je berichtje op mijn blog. Het gaat hier goed..en met Joep ook.
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. alsnog van harte proficiat!!! Groot gelijk om er lekker met zn tweeen op uit te trekken. Mooie foto's, vind de huisjes zweeds aan doen, sfeervol.
  Succes met wat jullie willen gaan doen!!
  Voor nu een goed weekend grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen