vrijdag 12 juli 2013

Onze oude kas

Dat we hier kwamen wonen stond er een oude kas in de tuin. De oude bewoonster was een echte tuinliefhebster, die de hele dag in haar tuin door bracht. Helaas woonde ze er een aantal jaren niet meer en was de tuin behoorlijk overwoekerd door zevenblad. Waar nu de paardenbak staat stond een heel bos en daar stond ook de kas.
Kas in het voorjaar met hek nog op de andere plek. Foto genomen van af het huis, met op de voorgrond oude perenboom

Frank heeft hem daarna verplaatst naar een andere plek. Heb daar jaren een moestuin gehad, als we dat jaar er de tijd voor hadden en anders sloegen we gewoon periodes over, soms kwam het er gewoon niet van. Het was ook wel even geleden dat ik daar een moestuin had, maar dit jaar dacht ik vind het wel weer een keertje erg leuk.

Vier jaar lang had ik geen voet meer in de kas gezet, daarvoor zaten we er vaak met zijn tweetjes uren te kletsen even weg van de buiten wereld, het had iets van ons hutje. Alles zat onder de spinnenwebben, oude kaarsjes, stallamp en lege fles wijn herinnerde me aan vervlogen tijden. De onderkant van de kas werd erg slecht geworden.

Met wat gemopper omdat Frank andere plannen had.. en eigenlijk een moestuin dit jaar niet zag zitten, begonnen we aan het leeg scheppen van de mesthoop, daar zou de moestuin komen. Maar tijdens het spitten liep Frank de kas in en begon aan het houtwerk van de kas te trekken... het was vergaan. Voor ik het wist was hij daar begonnen.

We hadden nog wat hout liggen en zo kreeg de kas een nieuwe onderkant. Omdat het geen hard hout is de onderkant geteerd net als het houtwerk van de boerderij.
De situatie nu, hek verplaatst. Links de moestuin en rechts mijn waslijn.

Onder tussen was mijn rug behoorlijk pijnlijk van het spitten. Dat we een loonwerker belde om de moestuin om te ploegen. Helaas die kwam niet......

Frank heeft nu bakken voor me gemaakt en daar hebben we oude stalmest en compost in geschept en daar heb ik nu mijn moestuin in gemaakt, op zich wat makkelijker dan in de volle grond. Niet helemaal op de oude plek, dus hek moest ook nog verplaatst worden om alles Russell proof te maken. Dat het hek er nog niet stond dachten ze echt wat is dit voor leuke spitplek.

Ondertussen groeien mijn tomaten, pepers, komkommers en wat zaailingen goed in mijn kas.

Zo is ons oude hutje weer in ere hersteld. Heerlijk om er even te zijn, valt de wereld van me af.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan me helemaal niet herinneren dat ik een kas heb gezien in je tuin... Maar wat een mooi exemplaar, top dat ie nu weer in ere is hersteld!
  En dat de honden het een leuke plek vonden snap ik wel ;-) die vinden alles leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke plek, en straks lekker oogsten na het harde wwerken:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooooh tikje jaloers toch wel, niet op al dat spitten maar wel op het resultaat;). wat een sfeervol geheel zo, wat een rijkdom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heel mooi uit, en straks heerlijk oogsten van al dat lekkers uit eigen tuin.

  Fijn weekend groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen