zondag 25 augustus 2013

Waar klein dorp groot in is

Gisteren was hier in Vollenhove en stadje dichtbij bloemencorso. In 1998 trokken wij als westerlingen deze kant op. We werden er op geattendeerd dat er bloemencorso was en dat het zeker de moeite waard was om te gaan kijken.

Ik kende bij ons verlichtingsavond, waar alle mensen hun tuintjes versieren met allemaal lichtjes. Ik dacht wat zal het zijn en of andere plaatselijke optocht.

Maar bij zien van al dit moois viel mijn mond de eerste keer open. Er zijn hier allerlei bouwgroepen, voornamelijk jongeren die al in januari allemaal plannen bedenken wat voor wagen het gaat worden. Het is echt gekkenwerk de bouw en daarna de duizenden bloemetjes en zaden waarmee de wagens worden versierd. Het plakken van de bloemen gebeurd de laatste paar dagen en de hele bevolking help mee.

Het resultaat mag er zijn.

Frank heeft zelf meerdere keren meegedaan als figurant op een corsowagen. Ikzelf heb er ook een keer opgestaan... Had een lange jurk aan we zaten zeg maar vast in een soort hoepel. De onderkant van de wagen had toen geen bloemen. En ik zat pal boven het motorblok van de wagen... De gas en de hitte was bijna ondoenlijk, na de tweede ronde had ik het gevoel of mijn benen in de brand stonden zo heet.

's Avonds moesten we weer, toen begaf er iets aan de wagen.... en kon hij alleen maar volle toeren draaien... Na een paar tellen was het echt zo vreselijk heet... Mijn partner stapt af.... tja ik zat vast in de hoepel. En maar aardig blijven zwaaien. Pffffff......

Dat was dus een keer en nooit meer voor mij. Laat het lekker over aan de jongere generatie. Al met al de bloemencorso hier zijn echt een bezoekje waard!

4 opmerkingen:

 1. Volgende week, de eerste zondag van September is het bloemencorso in Zundert.
  Altijd mooi, een bloemencorso, in mijn jeugdjaren heb ik ook altijd mee geholpen om spijkertjes door de dahlia's te doen. Figurante ben ik nog nooit geweest, dat was weggelegd voor de bewoners.
  Mooie foto's heb je ervan gemaakt.

  Fijne dag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig!! dit zijn echt ware kunststukken!
  Denk dat ik dit jaar maar eens moet gaan kijken ( zegt ze elk jaar weer en het is er nog niet van gekomen)
  Ik kan me voorstellen dat je tijdens de tocht steeds aan je eigen billen moest denken hahahha
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hè wat ze zo op die wagens kunnen bouwen. Mijn neefjes lopen altijd in een kindercorso mee wat natuurlijk niet zo mooi is als die grote bloemencorso's maar wel leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, wij hebben hier over een paar weken de fruitcorso.. Ook heel mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen