maandag 5 augustus 2013

Dipje

Morgen ga ik niet verven hoor Mo.... Frank had gisteren al een schildersdipje. Hij was een deurlijst aan het schilderen en op dat moment, duizenden kleine mietsen (knutten) althans zo noemen ze de kriegelbeestjes hier. Vooral met warm windstil weer en eigenlijk moeten ze er niet meer zijn na de langste dag... maar nee, in grote getalen landen ze midden in het nog natte schilderswerk.
Deze kant is af nu, op dorpel na. De luiken en het raam hebben we er even uit gehaald, vandaag waren we zo slim om de voorzet ramen er voor te doen.... scheelt een paar vliegen.

Ik zou nog een deur doen, maar dacht dit is dus niet het juiste tijd stip, deze had al een keer een enorme zakker in de verf... die ik niet weer helemaal weg gewerkt had, ik dacht dit stel ik maar even uit.
Paardjes maar even bij elkaar, normaal eentje op de vensterbank, vanmorgen in het ochtendzonnetje.

Vandaag ging het gelukkig goed. Maar Frank zei morgen echt ik ga een dag wat anders doen... we lijken inderdaad ondertussen wel een stel kluizenaars. Frank zit normaal veel langs de weg en het weekend blijft hij het liefst thuis en heb ik echt de neiging om even weg te willen, maar nu had hij het erf, huis, tuin en schilderwerk even gezien.
Hortensia's zijn uitgebloeid, vouwgordijnen van de muur gehaald en vliegenkappen bij de hand....

Hij zit net het weerbericht te kijken en hoor dat we toch morgen door moet met schilderen. Het einde is echt in zicht.... Althans wij doe binnen ook meteen, wil het wat lichter van kleur de kozijnen en de deuren naar buiten, wil graag de muren in de kalkverf zetten, wil dit al jaren. Maar nu er wat ramen uit zijn, en alles toch nog open staat kunnen we maar beter door. Dit valt volgens mij mee....

4 opmerkingen:

 1. dat is balen zeg van het schilderwerk! wij hebben dat ook een keer gehad met een voordeur, die moest wel een paar keer overnieuw worden gedaan!

  De paardjes zijn echt prachtig!

  Liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend al die vliegjes op je schilderwerk.
  Ik moet nog vensterbanken verven, maar hier waaien van die berkenzaadjes door de lucht, dus ik moet daar maar even mee wachten.
  Het wordt wel mooi hoor!

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel verveeld als het dan niet gaat zoals je graag zou willen, wij zijn hier ook aan het schilderen het nodige onderhoud aan de buitenkant, en de kozijnen, deuren en de luiken binnen krijgen ook een opfris buurt.

  Succes met alle verfklussen.
  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel vervelend, ik heb ook nog wat schilderwerk buiten, maar stel dat nog even uit.

  Fijn weekend

  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen