zondag 11 augustus 2013

Shades of grey

Nee niet het boek Fifty shades of grey, die ik overigens niet gelezen heb. Maar het gaat over de kleuren in huis. Ik ben denk ik wel een echte lastpak wat kleuren betreft en het gaat ook nog wel eens mis. Ja zonde van de tijd, zonde van de pot.
De kleur zoals rechts op de deur had ik willen hebben
En ja van de week ging het ook weer mis. In huis heb ik diverse kleuren van Farrow and Ball gebruikt voor het houtwerk, super mooie tinten zijn het ze hebben iets bijzonders zeker in een oud huis als dit komen ze helemaal tot hun recht. Het zijn een soort faded kleurtjes een beetje bestorven, prachtig om te zien. Maar vandaag ging het dus fout. Op het raamwerk heb ik Off white zitten van Farrow and Ball, maar dat is niet een al te neutrale kleur voor de kalkverf die ik graag weer wil gebruiken, dus ik had een lichtere kleur van Farrow and Ball in gedachten.
Op het plafond zit Old White van F&B
Proefstukjes op schildersdoek gemaakt van diverse kleuren kalkverf, nog geen defenitieve keuze gemaakt.
 Dus met kleurstaal en kleurnummer naar de winkel. Ik wist dat ze de kleur niet hadden, maar ik dacht die kunnen ze vast mengen als ze de kleurcodes hebben, maar helaas dat ging dus niet lukken. En daar ging het dus mis.... ik had beter moeten weten. Maar goed je staat daar en mevrouw die helpt met goed bedoeld advies, zochten we een kleur uit...
De deur nog in Off White
Gisteren waren we toe om de boel binnen te schilderen. Dus begonnen we ijverig aan ons nieuwe klusje.... Met lede ogen zag ik het off white van Farrow and Ball onder het witte goedje verdwijnen, oeffff... die doet zeer dacht ik nog. Maar goed ondertussen op 3 kozijnen heb ik wel erg in de gaten dat dit de kleur niet is voor ons huis..... te klinisch wit.... en doet hier erg zielloos aan.. Mijn humeur was ondertussen naar min één gedaald... de rest moest het wel een beetje ontgelden.
Dit is ook Off White, maar door lichtval compleet anders dan op de kozijnen


Ik baalde als een stekker en eigenlijk had ik het kunnen weten. Ze probeerde me nog te sussen met doe nou eerst de kleur van de muren er op, wie weet valt het mee. Maar nee, het is zo klinisch hier in huis, daar veranderd naar mijn gevoel de kleur van kalkverf niets aan. Helaas van alle noeste arbeid en verspilling van verf... maar I need a shade of grey...maar dan een beetje faded...
Tja... te klinisch wit voor hier in huis, helaas van het werk maar het gaat over.

8 opmerkingen:

 1. Jammer dat je pech met je verf had, maar de verf van Farrow and Ball is met geen enkele andere verf te vergelijken.
  Ik heb er hier ook wel eens mee geverfd, en er zit inderdaad een mistig waasje over, heel apart, en heel mooi.
  Het enige nadeel vond ik wel dat het moeilijker te soppen was.
  Hoop dat je snel weer de goede verf hebt.
  Ik vind dat grijze op je wandjes ook heel mooi.
  Succes verder met je schilderwerk.

  Fijne Zondag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He jakkie, dat is echt balen. Maar als het niet naar je zin is dan zit er maar één ding op....... Je schouders eronder en weer opnieuw beginnen. Succes, we zien het wel weer.

  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend dat je nu weer aan de slag moet met die deur. Ik vind het wit
  niet misstaan maar snap wel dat je het voor bij jullie niet geslaagd vind.

  Leuk om weer mee te kijken in waar jullie mee bezig zijn.
  Ik mag altijd graag even op je blog kijken.

  Fijne week verder , hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb dat ook weleens, maar toch een klein adviesje. Laat het er eerst even een weekje of 2 opzitten. Ik moet altijd wennen aan een kleur, al vind ik het nog zo mooi. Ik vind het eigenlijk best wel mooi staan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Parabéns pelo blog
  Deus te ama.
  Porque Deus amou o mundo de tal maneira que deu o seu Filho unigênito, para que todo aquele que nele crê não pereça, mas tenha a vida eterna.
  Porque Deus enviou o seu Filho ao mundo, não para que condenasse o mundo, mas para que o mundo fosse salvo por ele.

  João 3:16-17
  Todo aquele que crê que Jesus é o Cristo, é nascido de Deus; e todo aquele que ama ao que o gerou também ama ao que dele é nascido.
  1 João 5:1
  E em nenhum outro há salvação, porque também debaixo do céu nenhum outro nome há, dado entre os homens, pelo qual devamos ser salvos.
  Atos 4:12
  Jesus te ama.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je berichtje op mijn blog, leuk om te lezen! Ik ga jouw mooie blog graag volgen. Balen dat je het niet hebt getroffen met de verf.. als ik de foto's bekijk vind ik de kleuren van Farrow and Ball ook mooier. Succes in ieder geval en hopelijk is het straks helemaal naar wens!

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel heel erg jammer, maar ja, je kunt het dan inderdaad maar beter over doen, anders blijft het storen.
  Succes ermee, en ben benieuwd welke kleur kalkverf je gaat nemen.
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, zo herkenbaar....!
  Al heb ik geen oud huis, toch vallen kleuren thuis soms heel anders uit dan in de winkel....!
  En dan al je werk...pfff..kan me voorstellen dat je baalt! Maar je weet nu iig dat dit het niet is.. De ondergrond is nu goed, dus 1 nieuw laagje van de perfecte kleur en je bent klaar..;-))

  Groetjes Dineke

  BeantwoordenVerwijderen