vrijdag 31 december 2010

Afscheid en een nieuw begin voor onze MachoWe zeggen wel eens tegen elkaar alles is tijdelijk..... en het is waar. Periodes van de kinderen klein en samen op concours ligt achter ons. Carlijn is te groot voor hem, Lara en zij hebben het druk met studies... De meiden hebben andere dingen in hun leven die ze weer leuk vinden.... zo gaat dat....

Soms wil je het vasthouden maar dat is gewoon onmogelijk, hoe moeilijk het soms is, weet je dat het goed zo is. Macho houdt van aandacht en vind het heerlijk om te rijden, een ander kind kan nog zoveel van hem leren en lol met hem hebben en het sneu voor hem vonden dat er niet meer op hem gereden werd en hij de aandacht krijgt die hij verdient, dat we besloten om een nieuw adres voor hem te zoeken.

Vandaag hebben we afscheid genomen van onze pony Macho. Macho is eentje die je maar één keer in je leven tegen komt, een bijzondere pony. Eentje waar naar zoekt als een speld in een hooi berg. Dat is Macho, hij is gewoon alles, alles wat een fijne pony moet zijn. Braaf, kan de sterren van de hemel lopen, dan danst hij in piaffe, maar zich ook aanpassen aan een mindere ruiter. Je kan van zo van zijn rug afglijden er onder door, hij vind alles prima en leuk. In een winter met heel veel sneeuw bonden we zelfs een slee achter hem aan, hij liep er mee rond of hij nooit anders had gedaan, de kinderen vonden het prachtig. Zelfs Jelle die ik na wat pogingen niet kon motiveren voor de paardensport, vond het leuk.
12 jaar geleden zag ik hem voor het eerst bij de onze rijvereniging rijden met zijn vorige baasje, en was helemaal onderste boven van dit ventje.

September 1999 kochten wij hem. Carlijn en hij was een super combi, en haalde de ene naar de andere 1e prijs binnen, dozen vol. Ze werden zelfs Overijssels Kampioen met het team springen en later werd Carlijn zelf res. Kampioen Overijssel L Dressuur met hem. Ze schopte het samen tot M2 dressuur. Springen deden ze ook, zelf een tv wonnen ooit.

Macho weigert nooit, een keer kwamen ze helaas ten val, ze kwamen niet helemaal goed uit en vlogen samen over de kop. Dat was het moment dat Carlijn niet meer op concours wou springen met hem en zich op de dressuur stortte.
Toen Carlijn te groot voor hem werd was de beurt aan Lara, even leek het erop dat ze wat bang was van het rijden en vroeg ik me af of het helemaal haar ding was, maar goed een vriendinnetje van haar reed toen af en toe en op Macho en of het een soort jaloezie van d'r was, ik weet het niet, maar dat was het keerpunt, ze ging ook rijden. Wat minder op wedstrijden, wij hadden de winkel verkocht en het ging wat minder dus het was af en toe pas op de plek, maar goed dat kon de pret niet drukken.


Maar goed aan alles komt een eind, de jongens deden de intrede bij de meiden hier en de pony was wat minder belangrijk in hun leven.

Jammer natuurlijk, want het had altijd wel wat, Carlijn zei laatst nog tegen me, ik mis het best wel zo saampjes op concours. Frank werkte het hele weekend in die tijd, het was echt ons dingen samen met haar. Maar nu we de winkel niet meer hebben is Frank thuis het weekend en of ik nu nog de energie weer op kan brengen om al die concoursen of te rennen...... ik denk het niet, het is een nieuwe periode van andere dingen. Jerom is erbij om op te rijden en me zelf bewijzen heb ik ook niet meer zo, gewoon lekker een beetje buiten rijden een beetje dressuur,ook weer leuk even heb ik ook momenten gehad of ik wel door zo gaan met alles, maar Frank gaat ook rijden en is het weer heerlijk om samen een hobby te hebben, want dat miste ik de laatste tijd wel een beetje na de meiden er mee waren gestopt. Hopelijk lukt het allemaal een beetje met Caprice deze zomer, even kijken of het wat wordt met zo'n groen paardje of dat ik toch meer uit moet gaan kijken naar wat meer doorgereden paardje, besef wel dat ik ook geen 18 meer ben... de tijd zal het leren.
Vanmorgen de laatste keer Macho bij ons op stal, de laatste knuffel, het leek wel of ze het allemaal voelde dat er wat ging gebeuren en anders ik wel....

Vandaag voor Macho een nieuwe begin en is hij op de laatste dag van het jaar verhuisd naar zijn nieuwe baasje Noëlle, het klikte heel leuk tussen Macho en haar en ze kan er nog jaartjes plezier van hebben en mooie leerpony. Noëlle enorm blij met haar nieuwe vriendje. En daar vertrok hij uit ons leven.....

Een traan en afsluiter van een mooie periode met Macho en de kinderen. En helaas is alles in het leven tijdelijk.
Dus hierbij een ode aan onze Macho en alle mooie herinnering door de jaartjes heen.Wij wensen Macho en Noëlle heel veel plezier toe en ik kom zeker gauw kijken, want heel ver weg is hij niet!
Dag lief ventje, bedankt voor alle mooie jaren en mooie herinneringen!!! Je hebt voor ons een speciaal plaatsje in ons hart!
En voor iedereen een goed uiteinde en de allerbeste wensen voor 2011!!!

8 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je je zo kan hechten aan een dier hè...dat kan ik mij zo goed voorstellen! Heel begrijpelijk ook dat het afscheid nemen pijn doet, gelukkig maar dat Macho in de buurt blijft!

  Een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2011! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat triest na al het goede,dat Macho dan weg moet,mijn pony is 32 en ik rijd er al jaren niet meer op,maar haar wegdoen dat is tegen mijn regels,na al het goede wat ze deed,mag ze blijven tot haar dood en zorg ik heel goed voor haar,ben dankbaar dat wij samen zo veel hebben gedaan,er is geen dag dat ik niet gaat,dat is mijn dank aan haar,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh wat een mooi verhaal, en ik ook al kan er nu iemand anders nog mooie ritjes maken met Macho, ik geloof niet dat ik het zou kunnen, afscheid nemen, maar ik ben dan ook Miss Sentiment herself;)!

  Ik wens jullie een gelukkig 2011~!

  groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja een echte paardenliefhebber!
  Mijn dochter heeft nu 3 paarden en ponys en het is nog niet genoeg vind ze.

  Zelf ben ik er bang voor.
  Dus kijk altijd veilig op afstand bij haar.

  Het heeft wel wat al die beestjes.

  fijne jaarwisseling.
  Gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me ook moeilijk om afscheid te nemen van zo'n lief dier. Hoort toch bij het gezin. Maar gelukkig kan hij nu een ander kind gelukkig maken.

  Gelukkig Nieuwjaar
  Groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pff zit toch wel met kippevel over dit afscheid te lezen! Maar super natuurlijk voor Noëlle dat zij nu op die fantastische pony mag rijden! Voor jullie gaat er nu weer een andere deur open..vast! Ik wens jullie een heerlijk jaar, daar in jullie gezellige boerderij met de kinderen en de beestenboel! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh dit is toch wel een emotionele post hoor , onze Joëlle is ook zo gek met paarden en wat zou ze er voorgeven om zelf een aantal paarden te hebben maar helaas .........

  Ik kan me voorstellen dat je soms keuzes moet maken hoor , hoe moeilijk die ook zijn en ik geloof dat Macho het ook geweldig goed krijgt bij z'n nieuwe bazinnetje .

  Ik wil je bij deze ook nog een heel goed en gelukkig nieuwjaar wensen ,
  voor jou en je gezin veel mooie momenten gewenst !
  lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo.
  Per toeval vond ik je site.we hebben het over veel dingen gehad maar dit wist ik niet dat je je eigen ste e.d had.
  Na een foto van onze dochter te zien staan ben ik nieuwsgierig verder gaan lezen.
  Nou bij mij ook een traantje hoor pff.
  Ik weet hoe gek jullie met hem zijn en wat een geluk voor ons.
  Direct de klik met Noelle het is een lot uit de loterij.
  Wat een lieverd,elke dag naar de manege soms 2 keer daags en niet even maar wel een paar uur,verzorgen knuffelen noem het maar op.
  En nu eindelijk kunnen rijden.
  Wat geniet Noelle en Macho ook,ze kan er geen genoeg van krijgen,het liefst overnacht ze nog bij hem.
  Hij loopt nu bij alle andere paarden en dit gaat erg goed.
  We bouwen het rijden nu langzaam op,rustig aan dan kunnen ze fijn aan elkaar wennen.
  We hopen je gauw een keer te zien.
  Groetjes diana.

  BeantwoordenVerwijderen