zaterdag 4 december 2010

Een wat voor een party?Een wat voor een feestje.......Dit weekend zouden de meesten wel sinterklaas gevierd hebben. Mij wij hadden.... een ... party. Het zal wel aan mij liggen ben vast prehistorisch, maar af en toe leer je er weer nieuwe dingen bij.

Mijn zoon heeft een grote hobby.... gamen, niet dat ik daar nou zo blij mee ben, voer wel discussies van dat er ook nog we eens wat anders in het leven is dan gamen. Want als het even kan zit hij het liefst achter zijn computer in gesprek met zijn virtuele vriendjes. De computer neemt een dagtaak in bij de jeugd van tegenwoordig en ik weet niet of het er leuker op is geworden en mis ik af en toe die lekker oudbollige tijd van ons vroeger, zonder computer, mobieltje en internet.

Zijn zusje noemt hem al een nerd en deze vonden ze op Oncyclopedia we moesten er wel om lachen maar eigenlijk toch zorgwekkend:

Citaat Oncyclopedia:

Een Nerd is van de hobbits afstammende levensvorm(alhoewel betwist wordt of ze al dan niet leven), die zich gespecialiseerd heeft in het bevoelen van computers. Nerds zijn te herkennen aan hun puisterige gezicht, hun te korte broek die rond de billen erg bol staat en bril met dikke glazen. De Nerd leeft over het algemeen in een leefomgeving bestaande uit: een bureaustoel met hoofdkussen om te slapen, een anti rsi toetsenbord met een kussen voor het geval hij voorover in slaap valt en natuurlijk een computer. Nerds zijn ca 23 uur per dag actief met hun computer bezig. Om dit mogelijk te maken dragen ze over het algemeen luiers (vandaar die bol staande broek) zodat ze minder vaak hun computer hoeven te verlaten om naar de WC te gaan, slapen ze bijzonder weinig (ca. 30 minuten per dag), laten ze pizza bezorgen en drinken grote hoeveelheden Red Bull. (Ja echt als je hem de kans zo geven..... hij zat vroeger wel naast me, en hapt hij zo komisch naar lucht helemaal in zijn spel.... hoort en ziet niks meer)Nerds zijn prima geschikt als huisdier, u heeft alleen een computer met internetverbinding nodig. Een slaapplaats is overbodig want nerds slapen niet maar zitten 's nachts te gamen. Ook eten ze weinig, af en toe een restje beschimmelde pizza is goed genoeg. Wilt u uw nerd eens echt verwennen, geef hem dan een tubetje anti-puistencrème. Nerds zijn uitstekende systeembeheerders, maar als u maar één computer heeft betekent dat u deze maar een half uur per dag kunt gebruiken. Schaf daarom alleen een Nerd aan als u een huisnetwerk met meerdere computers hebt. Nerds zorgen er ook voor dat u meer beweegt en buiten komt omdat u regelmatig zijn puistensmoel niet meer kunt verdragen en gillend het huis uit rent.Maar goed dat zijn we er nog niet hij had onlangs een LANPARTY.... en wat voor een party????? Die kwam in mijn Dikke van Dalen nog niet voor. Wij deden vroeger aan koekhappen en later dat we zijn leeftijd hadden, schuifelfeestjes, zo kwam je aan de man.

Maar nee, Jelle heeft andere feestjes. Dus na een paar keer naar een lanparty te zijn geweest van vriendjes moest ik er aan geloven. Hij wilde een lanparty (voor de genen die net als ik nog niet bekend zijn met dit fenomeen, ze nemen allemaal hun computer mee een gaan samen gamen, doen ze gewoonlijk ook al ze spreken met elkaar door microfoontjes, dus de samenkomst is eigenlijk overbodig zou je zeggen) organiseren en ze kwamen allemaal slapen want hij had een nieuwe kamer. Dus vrijdag was het zo ver.Vrijdag ochtend ben ik braaf naar de sportschool gegaan, er zijn duizend smoezen om niet te gaan, maar kikker er altijd van op, dus hup druk of niet druk ik ga. Daarna de boel ingeslagen voor de Lanparty van Jelle. Hij had vrij genomen (loopt stage en kan vrij nemen waarneer hij wil), je raad het al dat ik thuis kwam was wat hij aan het doen was g....men! Dus meteen maar even opgetrommeld dat ik niet van plan was om de boel alleen te organiseren het was immers zijn feestje en dat ik hem tot de avond niet achter de computer wilde vinden, hij de handjes moest laten wapperen.Ja ze waren inclusief Jelle met zijn zessen de jongens (nerds), en kwamen eten en bleven slapen. Stelde voor om te gaan gourmetten, wel gezellig, spreek je elkaar nog even.... maar hoe kon ik dat nou in mijn hoofd halen (stuk oude pizza was oké geweest).... dat duurde volgens zoonlief veelste lang.... dus heb ik samen met Jelle twee bakken spaghetti met ballen en kaas(recept van oma en dat lust iedereen en Jelle's favoriet) gemaakt.

De boel boven, (gelukkig had Lara een andere feestje bij een vriendinnetje) en haar kamer (onder enig protest van madam) gereed gemaakt voor de slapers.Ja en ik moest sommige ook nog ophalen (ik lijk wel gek).... en hij had nog een kabeltje nodig bij de bouwmarkt vandaan. Dus daar ging mams weer voor de 2 x die dag weer 40 km sturen voor spullen en het ophalen. Zijn eerste vriend stond bij de bus... moesten ook nog langs zijn huis zijn computer ophalen. Toen de 2 jongens bij de bouwmarkt gedropt en ik nog even langs Leenbakker wat hoeslakens gehaald. (De rest mochten ze lekker zelf meenemen...) en daarna nog 2 jongens opgehaald en van de jongen die we het eerst op gepikt hadden daarna zijn computer opgehaald. Jelle ging met zijn vriendje naar binnen de spullen pakken en spraak ik in de auto even de andere jongens. Natuurlijk of die ook zo verslaafd waren aan gamen.... vertelde dat ik wilde gourmetten.... maar dat hij dat te lang vond duren. Op de reis naar huis vertelde Jelle dat we spaghetti zouden eten, waarop de ene de grappigste van het span zei ik had juist zo zin om te gourmetten, je had het hoofd van Jelle moeten zien, haha.Nog 2 jongens werden gebracht. Even de huisregels doorbesproken met het span en vertrokken ze allemaal naar zijn kamer om de computers te installeren. En kon ik de spaghetti ovenklaar maken. Lara begon al te zeuren dat ik haar moest weg brengen... maar dat ik niet kon heksen en zij even later op haar feestje zou verschijnen. Frank was laat.... zal je altijd zien.

Frank ondertussen gearriveerd, de boel geinstalleerd en de spaghetti naar binnen. Konden de mannen gaan gamen en wij Lara wegbrengen naar haar slaapfeestje. Dus voor de 3 x dezelfde route van 40 km van vandaag (wij een stel vliegende Hollanders).

Maar eerlijk is eerlijk, ik had geen kind aan de mannen. Vroeger wel eens van die jongenspartijtjes, waar je moest zorgen dat je ze niet thuis vierde..... ze braken de boel anders af en vond je de dag later de restjes frikandel in de bloembakken. Ze rende en keer naar boven en het leek wel een kudde olifanten die over de zolders liepen, maar nee de gamers waren muisstil (wat dat betreft voor herhaling vatbaar). Er waren zelfs bij die inderdaad de 23 uur volmaken (ik had het kunnen weten een kussen had genoeg geweest als ik Oncyclopedia beter had bestudeerd), dus niet geslapen hebben.

Ik heb als een roos geslapen en de volgende ochtend ontbijt gemaakt voor de mannen. Rond 1 uur werden ze weer opgehaald, nog even de discussie met een ouder over de verslaving van het spel... tja in de Telegraaf las ik laatst dat mannen liever gamen dan aan seks doen.... je moet er niet aandenken dat je man er aan verslaafd is.... dan moet je toch wel heel wat uit de kast halen om zijn aandacht te krijgen of in de kast laten liggen, werkt misschien beter, dus ik denk echt dat ze over zoveel jaar nog vrijgezel zijn als we er af en toe geen stokje voor stekken en af en toe de internetverbinding maar even verbreken. Er zijn ook nog andere dingen in het leven. En als ze dat niet zien de boot missen.

9 opmerkingen:

 1. goede morgen.
  wat een info zeg!! hier geen nerd te bekennen dus dit is volkomen nieuwe koek voor mij om te happen! hihih prachtig verhaal. Maar ook wel een beetje zorgelijk dat deel ik met je hoor! Toch wel een sint game gekocht?
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Jelle..stoer dat hij nu ook z'n eigen LAN-party had! En maak je niet teveel zorgen meid, ik werk bij een softwarebedrijf, en bij ons werken 3 ontwikkelaars(echte nerds!!)..maar ze zijn alledrie getrouwd, dus het komt ook vast goed bij je zoon :))
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo wat een verhaal, maar heerlijk om te lezen mijn zoon is 10 en ik denk weleens wat staat ons nog te wachten hi..hi. Heb genoten van je post!
  Fijne zondag nog groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je een mooie zondag! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge...je doet wat voor je kind zeg! Maar zo zijn moeders blijkbaar, heel herkenbaar hoor! Van een Lan-party had ik ook nog nooit gehoord, soms mopper ik wel dat mijn meiden teveel achter de laptop zitten maar als ik dit lees, zou ik er haast nog blij mee moeten zijn dat dit alles is bij hun hi hi!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. NOU, IK MAAK ME OOK ZORGEN OVER MIJN ZOON VAN 10 JAAR DIE WIL EIGELIJK OOK ELKE DAG ELK UUR.
  MAAR DAT MAG HIJ NIET VAN MIJN.(VIND HIJ NATUURLIJK NIET LEUK).
  LANPARTY HEB IK OOK NIET GEHOORD OOK NIEUW VOOR MIJN.

  P.S OVER JE NIEUWE PAARD, DAT IS EEN SNOOPY!!

  LIEVE GROET,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Puberzoon zou hier ook het liefst met zijn x-box online spelen, maar ben bang dat er dan een dag komt dat zijn duimen voor altijd krom blijven staan ... nu kan ik het nog begrenzen ... een beetje, want hyves, msn en weet ik wat, 'moet' ook elke dag nog even bezocht worden ... maar ach, ik blog ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha, ik heb echt met veel plezier dit stukje gelezen , geweldig ook die beschrijving over de nerd .........volgens mij moet je het ook van de komische kant bekijken , het is een uit de hand gelopen hobby maar op en bepaalde leeftijd komen de vrouwen echt wel in beeld hoor .

  Je hebt wel gelijk dat wij vroeger andere dingen deden en daardoor aan de man probeerden te komen .....

  Maar onze oudste dochter heeft veel contacten via de computer en gaat af en toe uit ( 2 x per maand , ik vroeger 2x in het weekend )

  Ze werkt 14 uur naast haar studie en zegt de contacten met collega's en medescholieren prima en genoeg te vinden en eenmaal thuis heerlijk achter de computer wil zitten .
  Ze gaat wel naar concerten, personeelsfeestjes en er komt wel eens een vriendin in levende lijve langs dus we maken ons er maar niet al te druk om ....

  Nou veel succes met de jeugd daar bij jullie ...
  hartelijke groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Did you heard what Rob Matts said about that?

  generic nolvadex

  BeantwoordenVerwijderen