donderdag 6 januari 2011

Wie het eerst komt ...Van het weekend waren we op zoek naar 2 stoeltjes voor in de computerhoek, ik had mijn zinnen gezet twee oude zweedse stoeltjes. Wij naar Rosa Rugosa, ze waren afgelopen zondag open, helaas waren de stoeltjes iets te gammel voor ik denk wel de meest intensief gebruikte hoekje in ons huis.... Ik heb nog leuke staan met linnen bekleding maar die zijn zo goed als door... spijkerbroeken, dus tijd voor wat anders, deze zien er niet meer uit.Maar goed wij lopen nog even rond en zien een leuke bockbord (zweeds voor tafel met kruispoot) staan in de winkel, helemaal mooi voor bij Lara op haar kamer als werkkamer. Dus Frank loopt naar de winkeleigenaresse en vraagt of ze hem wil helpen, dat wij deze tafel willen hebben..

Op hetzelfde moment stuift er een mevrouw het kamertje binnen dat zij de tafel wou hebben..... de winkeleigenaresse had ze nog niet aangesproken dus die wist van niks en zij was boos op ons dat wij hem net voor haar neus wegkaapten...ze bleef wel even een tijdje stennis staan maken, tja een rare gewaarwording, ik vond het wel sneu, maar goed Frank zei er staat nog geen verkocht op en wij waren haar voor en dus ik wil hem hebben, zei hij helaas voor u, en ik denk (ben nog weleens toegevelijk) ik houd mijn poot stijf. Dus het tafeltje was voor ons.

De verkoopster vroeg of we nog even de winkel wilde doorlopen en dat ze zo bij ons zo komen als mevrouw wat bekoeld was.
Achter in de winkel vonden we deze slagbord (zweedse klaptafel). Een paar jaar geleden had ik een hele mooie grijsblauwe zien staan op internet en ovale, tijden was hij te koop en net na onze vakantie zou ik hem gaan kopen (had zelf gekookt, en niet uiteten geweest voorwaarde van Frank), helaas, hij stond maanden op de site en prompt was hij weg.... ik moest echt even slikken.....Maar goed ik heb nu mijn zweedse slagbord, we wat anders dan de grijsblauwe waar ik ooit verliefd op was en lang bleef hangen, maar deze is ook erg leuk.

Eigenlijk om het af te maken het plaatje moet er nog een gammel zweeds stoeltje bij.

10 opmerkingen:

 1. wat leuk jullie wonen ook op een verbouwde boerderij!! via via kwam ik op je blog terecht en heb me aangemeld als volger, wil graag van je mooie foto's blijven genieten:)

  lieve groet van Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige ruimte en die klok daar sta ik van te kwijlen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sfeervolle kamer zég...en maar goed jullie je poot stijf hebben gehouden want vaak komen de brutaalste mensen er wel mee weg!
  En nu genieten van je mooie tafel!

  groetjes Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een sfeer heb je zeg... en een woonboerderij ook nog! Dat is MIJN droom en JOUW werkelijkheid:-) Superrrr. Je hebt er een volger bij hoor! Ennuh: wat een beauty zeg, jullie nieuwste aanwinst! Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een sfeervol hoekje en ik zag het al helemaal voor me daar in de winkel...je hébt mensen!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een juweeltje van een tafel, goed dat jullie doorgezet hebben.
  Leuke winkel ook, ik had er nog nooit van gehoord.

  Groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meubels met een 'verhaal' dankzij die briesende mevrouw.. Prachtig die tafel bij jullie en zo'n hollands stoeltje staat er prima bij hoor:)
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geluk dat ze zoveel Zweedsemeubeltjes heeft, hier in Zweden zijn ze niet goedkoop hoor :)

  liefs uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gelijk hebben jullie om "je pootjes stijf te houden" wanneer zo'n "madammeke" door het lint gaat! jullie verdienen dit mooie meubel, niet één of andere kenau! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige tafel in mooi hout!!! Ik ben zo wie zo verliefd op jullie boerderij. Ik volg je al een tijdje en mede door je blog ben ik er zelf 1,5 week 1 begonnen. Ik heb nog een hoop te leren :)))
  Jelle zijn kamer is ook een plaatje.
  Fijne avond
  grtzzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen