zondag 7 juni 2009

"Old wief"

Gisteren was ik jarig en heb steeds meer het idee dat ik dat niet meer wil weten.... Het leek erop dat het rustig zo worden, mijn oudste en haar vriend zouden komen eten, gezellig, prima zo.

Om drie uur ging de telefoon, mijn vriendin, of ik het druk had, nee joh, vind je het goed als we komen. Dus ja, hoor schuif maar aan gezellig!!

Om 5 uur waren ze hier met de kids (ik ken hun beiden heel lang ze zaten allebei in mijn klas op de middelbare school en zijn al jaren bevriend), ik werd hartelijke gefeliciteerd, met van hem de plagerige opmerking erachter "Old wief", dat laatste vond ik wat minder .......

We zouden binnen eten, want buiten was het toch iets te koud, maar ach het eerste wijntje kon met dik vest aan toch wel even buiten.

2 jaar geleden zaten we ook zo, we waren aan het bbqen met elkaar, het regende iets, we hadden een lange tafel naar binnen geschoven de deel in en de deeldeuren wagenwijd open gezet, zodat we mooi droog zaten. Het gesprek bij de heren ging over de knoop, onze helden, manlief had verwijsbrief al jaren in een laatje liggen, reden genoeg om het niet te doen, bang om kaal te worden, zijn manlijkheid te verliezen ect, de man van mijn vriendin was er volgens mij nog banger voor, de sterkste verhalen gingen over tafel.

Maar goed we zaten daar en prompt kwam de ooievaar op het nest zitten... mijn vriendin moest vreselijk lachen, wij allemaal de veertig voorbij, haar kinderen iets jonger, de mijn toch bijna vliegrijp zeg maar. Nou je raad het al, bij hun kwam 9 maanden later een toetje. Een vreselijk schattig ventje, na vier meiden, ondertussen kan hij bijna lopen. Voor mijn man was dat de druppel om toch de knoop door te hakken.

Gisteren zaten we weer zo en of de duvel er mee speelt kwamen daar gingen weer 2 ooievaars op het nest zitten!!! (ze hebben zelfs voor het eerst (verjaardagskadootje) met zijn tweetjes de nacht door gebracht op het nest!!)Een voorteken? Bij ons zal het wel loslopen... bij hun? En mijn dochter en vriend, ik hoop toch echt dat die nog even wachten. Anders voel ik me echt een "old wief".

17 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal! En ja soms krijg je in het leven onverwacht een kadootje.. Gefeliciteerd met je verjaardag en geniet maar van je gezin! En ook een old wief kan nog heerlijk jong van geest zijn toch?! Groeten,Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Ik heb genoten van je verhaal en de mooie collage. Wat een onverwacht kadootje bracht de ooievaar. Ben benieuwd wat dit ooievaarskoppel brengen mag. En wat dat 'old wief' betreft, je bent zo oud als je jezelf voelt hoor.
  Fijne zondag en groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vele gelukwensen voor je verjaardag! Dat de zon ook in dit nieuwe levensjaar volop mag schijnen voor je :D
  Hartelijke groeten,
  Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd, en lol voor het verhaal :) En old wief, joh ik wordt de 13e Juni 52 jaar JONG!! Je bent zo jong als je je voelt hoor en momenteel voel ik me 25 ipv bijna 52;)

  Bist as old as doe zich fuilst of zoiets ,lol. Ben niet zo goed in het plat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Leuk om dit verhaal te lezen,ben benieuwd over 9 maanden haha.Wel leuk hoor de ooievaar zo dicht bij.Mooie foto's.
  groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eerst nog gefeliciteerd. En nu maar afwachten of de ooievaar nog iets heeft gebracht, zullen we zeggen.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo ,
  bedankt weer voor jouw bezoekje aan mij , ik heb alweer een aantal berichten van je gemist en heb me direct maar eens aangesloten bij je volgers. Wat een gezellige blog heb je toch , heerlijk verhaal ook over de ooievaars , mag je toch hopen dat die niet voor jou komen , wat zou je schrikken , kinderen die al "vliegrijp" zijn zoals je zelf zegt en dan toch nog weer een "kuikentje " erbij . Het zou wel groot worden , roep ik hier ook wel eens als we het daar over hebben maar het zou geen bewuste keuze meer zijn .................
  Nou meid , alsnog van harte met je verjaardag , op naar de volgende veertig en meer!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja soms moet je even over de drempel getrokken om de knoop door te hakken, een prachtig verhaal. Ik ben nu 48 en sinds 7 maand Oma van een prachtige kleindochter. Ik vind het soms nog heel verwarrend, IK Oma??? Ik dacht dat inderdaad iets voor een oud wief was, maar dat voel ik mij toch echt niet. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Enne, een old wief, tja volgens mij moet je dan toch echt de zestig gepasseerd zijn hoor!
  Mijn moeder kreeg haar laatste kindje toen ze 42 was, zelf al grijs haar en al. Hoe vaak er wel niet aan mijn zusje is gevraagd of ze met haar oma was ;) Ach zo'n vaart zal het niet lopen, wel? En anders kan je altijd je haar nog verfen toch? HiHI

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk verhaal om te lezen , heb er smakelijk om zitten lachen !
  Alsnog van harte met je verjaardag en ik hoop nog vele, vele jaartjes in goede gezondheid !
  Lieve groet, Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi Monique
  Ik ben een beetje laat , maar nog gefeliciteerd!! Enne om je verhaal heb ik smakelijk zitten lachen !!
  tja dat bewuste knopen verhaal ligt altijd gevoelig bij mannnen , dat was hier niet anders !
  Prachtig die Ooievaars , echt genieten zo dichtbij
  Fine week Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd Monique met je ..... verjaardag ben zelf nog net niet 40 maar .... het knopen verhaal snap ik niet helemaal mijn man heeft jaren geleden zelf de knoop doorgehakt, neeeh dit staat een beetje raar affijn hahahah de beslissing genomen. Ik ben zelf een dochter van een ietsje oudere moeder zijn was ook toen ze mij kreeg en ik vind het nu jammer dat ze al 80 is en ben dus met 23 zelf aan kinderen begonnen. Zo zie je maar iedereen ervaart het anders. Groetjes uit ook een koud en regenachtig Zweden! Oeps bovenstaand ging iets verkeerd en heb het verwijderd en toen opnieuw ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik voel me nog piep hoor, alleen wat wijzer en wat gerelativeerder zeg maar, gelukkig, anderen helpen je er soms even aan herinneren dat je old wief wordt, haha. Nee, en 19 jaar tussen de jongste en oudste leek me niet wat.... 40 jaar moederschap of zo pffff, kleintjes zijn enig hoor, maar ze worden ook weer groot, dat kost af en toe wat grijze haren zeg maar... Ik was ook jong dat de oudste geboren werd, bijna 23 toen en als ik terug kijk ben ik blij dat ik vroeg begonnen ben. Dit is ook weer een leuke tijd zo, en ach het is ook leuk als ze ooit met oma allemaal leuke dingen kunnen doen als skieën, paardrijden, toch ook wel stoer, dat doe je ook niet meer als je 80 bent! Maar laat ze nog maar even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nog gefeliciteerd met je verjaardag. een leuk verhaaltje om te lezen, zouden 2 ooievaars nu ook weer een teken zijn....

  BeantwoordenVerwijderen