zaterdag 13 juni 2009

Droomkeukenfoto Cabbages and Roses
foto De Zeug


(foto: Paul Massey)
(foto Troubadour)
(foto ecokeukens)

(foto de Zeug)
(foto's De Zeug, At home en Jeanne d'Arc Living)

In huis zijn we nog druk aan het klussen, vorig jaar hebben we het plafond, wat nog houtkleurig was licht geverfd, Frank zag dat eerst niet zo zitten, die vond dat hout wel wat hebben, het was ook wel gezellig maar het was door de loop van jaren erg oranje geworden, dat ik het zelf wat minder vond. Nu is het een mooie oud grijs/witte kleur. We hebben een stenen muur om timmerd met hout en daar een soort kast gemaakt van oude bedsteedeurtje. Daarachter zit een halletje en dat wordt de computerhoek. Uit onze oude winkel hebben we nog een houten vloer over, ik twijfel nog vind nl. getrommeld eiken ook wel erg mooi, maar goed dit hebben we liggen en kost niks, een eiken vloer gaat wel weer in de papieren zitten...., het is lariks waar we ooit in de winkel allemaal blokken op hebben geverfd, dus het moet door de verdiktebank heen. Lariks heeft de neiging om in de loop d'r jaren erg oranje te worden.. waarschijnlijk geef wij hem een kleurtje, vind zo'n leisteenkleur ook wel wat hebben.


Hier ligt nu een soort witte ik noem het maar zwembadvloer.... de tegel heeft de oude bewoners ergens in de zeventiger jaren overal opgeplakt.... de vloer, de badkamer, het toilet op de vloer en muren... zo lelijk, en het ergste nog hij is ruw... het is echt een ramp om hem goed schoon te krijgen.. dit is echt mijn ergenis nr. 1, dus zou het lekker vinden als die onder de houten vloer zal verdwijnen, ik denk dat het huis er dan al heel anders uit zal zien.

Na de vloer moet de keuken nog aangepakt worden, dat is een eiland nu, best wel grappig, dat was ook een soort getimmerd iets van de vorig bewoner, geld hadden we niet voor een nieuwe keuken toen..... weet nog dat er een vriendin kwam kijken en zei die keuken ros je er toch wel uit..... Ik zei kom over een week maar terug dan herken je deze keuken niet meer, de lundi kleppenkast werd een grote kast, 1 bord diep, helemaal toch het plafond, gewoon simpel betimmerd, boerenknopen erop. Ideale kast, doordat hij zo ondiep is enorm overzichtelijk en hij is groot er kan heel veel servies in.
Het eiland gaf ik een oud blauwe kleur en boerenknopen, er boven hangt een rek, met allerlei poten en pannen, vaak als er mensen komen vinden ze hem oergezellig. Maar goed als de vloer komt, moet hij eraf en opnieuw worden opgebouwd, een vaatwasser heb ik nog staan die moet ingebouwd worden, ook wel lekker, was nu al weer 10 jaar met het handje af. De aga was wens 1, die droom kwam vorig jaar uit, de rest timmeren we er zelf om heen, om kosten te besparen. Het wordt weer een eiland, daar ontkomen we niet aan, met aan de andere kant het fornuis (die staat er al) en dan die hoge kast blijft. Nog even een aardig klusje, maar ook wel weer leuk. Zit vaak inspiratie op te doen. Hij wordt ieder geval landelijk, vind een dik stoer betonnen werkblad erg leuk of Belgisch hardsteen. In ieder geval gezellig landelijk, dat is de wens, even wat droomkeukens.

12 opmerkingen:

 1. Hello,
  what for great photos............very very nice.Can I link your blog????
  Many greetings see you soon,
  Elke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk al die plannen voor een nieuwe keuken, je heb in ieder geval inspiratiemateriaal genoeg. Prachtig de Aga-cooker, ik zie hem hier aan de zijkant staan, alhoewel ik een Boretti ook héél erg mooi vind. Helaas heb ik een ienie-mienie keuken en geen plek voor zoiets moois, maar ben ook al inspiratie aan het opdoen voor een andere keuken, de onze is strak en modern en wordt ooit ook landelijk.
  Ik blijf je keukenverhalen volgen en ben benieuwd hoe het allemaal gaat worden.
  Fijne Zondag.
  Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede ideeën in ieder geval. Je kunt zelf ook zoveel maken. Wij maken bijna alles zelf, vinden dat en leuk om te doen, maar je kunt het ook pasklaar maken in je ruimte. Ben benieuwd hoe het straks is.

  groeten Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een plannen ! Wij hebben ook onze keuken verbouwd , hij is nu klaar .We hebben een heerlijke woonkeuken gemaakt , en hebben bijna alles zelf gedaan .(op de nwe kozijnen en het electra na )En we hebben de keuken ook zelf gemaakt , nu zijn we zo trots als een pauw op onze keuken .Het werkeiland hebben we pas daar wilde we net als op het aanrecht een blad van Belgieschhardsteen , maar het geld was op , nu hebben we 2 hardstenen tuintegels bij het tuincenrtum gekocht en deze dezelfde behandeling gegeven als het aanrecht en nu zie je het verschil niet meer !( wij merkten alleen het verschil in onze beurs !)
  Zo zie je maar dat een nieuwe keuken niet al te veel hoeft te kosten !
  Ik wens je alvast veel plezier met plannen maken en ideeen opdoen !
  Groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig mooie foto's zijn dit,echt om bij weg te dromen.Ben nu helemaal benieuwd hoe het er bij jou uit gaat zien straks,plannen genoeg zo te lezen.Succes alvast.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooohh ... wat een geweldige inspirerende foto's.
  Gelukkig moeten wij de keuken ook nog doen ... deze plaatjes komen absoluut van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo,
  wat een schitterende keukens allemaal !
  Ik ben ook heel benieuwd naar hoe jullie keuken wordt .......vast wel mooi aan de rest van je blog te zien .
  Ik wens je in elk geval succes met het uitzoeken van alles , er zijn zoveel mooie dingen dat het soms erg moeilijk is om daar uit te kiezen , dat heb ik altijd wel tenminste............
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit zijn wel echte droomplaatjes allemaal hoor, heerlijk om naar te kijken !!
  vind het model van de zeug ook erg leuk met zo'n pomp (heeft mijn zus ook nog in de keuken van de boerderij zitten :-)
  grootse plannen dus ook bij jullie, ach alles op zijn tijd, het kan niet allemaal tegelijk
  succes met het uitbroeden van de plannetjes !!
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alleen al het bedenken wat je eigenlijk wilt geeft al zoveel plezier hè?! En al die mooie voorbeelden bij de diverse keukenbouwers.. maakt dat het voor jou makkelijker? Je moet echt je eigen keukenruimte goed in je hoofd houden om te kunnen bedenken wat mooi en praktisch is voor jullie.. een lastige maar leuke klus! Veel plezier met brainstormen en geniet van alle inspirerende voorbeelden! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie foto's van mooie keukens! de bovenste foto had ik ook al eens opgeslagen, die vond ik ook zo mooi, maar die andere keukens mogen er ook wezen. klinkt goed wat je nog allemaal van plan bent, succes nog met de verdere plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, alleen al al die voorpret om te komen tot...Goede aanleiding om over te neuzen en leuke bladen te kopen. Kats zei het ooit al eens: Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Dus maar lekker lang genieten van alle voorbereidingen! Succes, hoor maak er wat van. We zien later het resultaat wel.
  Fijne dag nog!
  Vriendelijke groeten, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die bovenste keuken.....die mogen ze meteen in mijn woonkamer plaatsten (we moeten dan maar gaan wonen in wat nu onze keuken is). Prachtig!
  En als ik zo je post lees, dan wordt jullie keuken ook een droom. Ben nu al benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen