zaterdag 2 januari 2010

De daagjes al klussend door gerold


De kerstdaagjes en en oude jaar weer door gerold. Eén dag voor kerst begaf mijn wasmachine het weer..... Gelukkig niet eerder want Jelle was een dag daarvoor vertrokken met Carlijn en William naar mijn ouders in Oostenrijk. Dus zijn was kon hij schoon meenemen..... Meteen maar een monteur opgebeld, gelukkig kwamen ze dezelfde dag nog... daar was ik wel blij mee, want zonder wasmachine 3 dagen.... wat zijn we toch gewend aan dat die dingen het gewoon doen, je bent gewoon onthand zonder..... de monteur kon niks vinden.... tja, gelukkig blijft hij het doen.

Eerste kerstdag zijn we met Frank's moeder en familie uiteten geweest in de Bokkesprong (ze had haar 80st verjaardag nog niet gevierd, omdat ze toen net geopereerd was aan haar heup, dus was dit een mooie gelegenheid om het alsnog te vieren), altijd erg gezellig, je kunt er lekker dansen, dus maakt het wat minder stijve bedoeling dan dat je de hele avond aan tafel moet blijven zitten. Het was er gezellig, Lara onze jongste was mee, en een hoop neefjes en nichtjes. Het was gezellig ongedwonge sfeertje. Moest wel vreselijk lachen om een van de zoons van mijn schoonzusje, hij is een jaar ouder dan onze oudste, hij is 20 jaar, hij kan op een vreselijke droge manier grappig zijn, en jongen van geen woord te veel. Hij zat op een gegeven moment naast me, hij vroeg zich af wat hij niet had wat zijn broer, die 1,5 jaar ouder is dan hem, wel had?

Tja.... wat had die. Zijn broer was als baby al erg aandoenlijk met zijn blauwe ogen, zo eentje die je zo zou meenemen zeg maar. Dus begrijpelijk dat hij veel vrouwelijke fans heeft. Volgens een moeder van een vriend had zijn broer sex appeal. Oké dat had ik hem dus niet gezegd, maar kon me er wel iets bij voorstellen. Maar hij ging altijd met zijn broer uit en een een gezamelijke groep vrienden... tja en dan die broer erbij, je snapt het wel... wat kon hij daar aan doen.... broer thuis laten was mijn advies. Misschien wordt het dan wat makkelijker om aan een vriendin te komen.

Op een geven moment waren we met zijn allen aan het dansen, Niels met een meisje daar in het restaurant, maar die liep later weer weg..... hij zei tegen Frank dat heb ik nou altijd ze lopen weg..... er achteraan was Frank advies. Daar ging hij later kwam hij terug hij had haar telefoonnummer gekregen en was dol blij! Ach, humor is ook een goede eigenschap.

Al met al heel gezellig, zelf oma danste weer, wie had dat gedacht een paar maanden geleden, het is wat dat aangaat een echte bikkel.

2e kerstdag aan het klussen geslagen, Jelle's slaapkamer moet maar een keer af... we zijn er ooit aan begonnen voor Carlijn, maar die woont nu bij haar vriend, dus het wordt Jelle's kamer, tot die tijd hebben ze met zijn allen op een soort slaapzaal gelegen in onze enige slaapkamer in dit huis... het blijft wel een vreemd iets... maar 1 slaapkamer, zelfs wij slapen ergens achter de keuken, je ziet het niet direct staan ons bed, maar deuren zitten er niet in, privacy nul zeg maar.... dus maar even doorzetten, vooral met een paar pubers in huis die niet naar bed te branden zijn....

Oud en nieuw met zijn drietjes doorgebracht... Frank kon ze ogen nauwelijks open houden tot twaalf uur..... en echt vrolijk was hij ook niet, Lara wou haar vriendje een sms sturen maar haar beltegoed was op.... ik zei dat ze pap's mobiel wel even mocht gebruiken, maar hij plofte zo wat.... dat hij dat niet van plan was.... nou ja, dus we lagen om kwart over twaalf al een beetje nukkig op een oor.

Nu zijn we flink aan het klussen. De verf had nog wat voeten in de aarde, die ik wilde hebben is er niet meer op oliebasis... grrr.... gelukkig nog wat potten kunnen bemachtigen, moest er alleen 140 km voor sturen, lijk wel gek, maar hier wordt je toch niet vrolijk van, van al die zware regeltjes in Nederland...

4 opmerkingen:

 1. Ha ha, wat kun je toch heerlijk vertellen...en gewoon lekker zoals het is, niet de situatie beter voordoen als ie is. Je hebt in ieder geval met oud en nieuw geen korte nacht gehad..elk nukkig nadeel heeft zijn voordeel!! Ik wens je ondanks deze start een heel goed en gezond 2010 toe! Succes met al je klussen!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het verhaal van je gewoon voor me halen. Leuk, wij lagen pas om 4 uur in bed. Dus gisteren aardig brak kun je wel voorstellen. Succes met het klussen en idd die verf gaat er allemaal uit. Wij hebben ook al wat potten op voorraad staan voor boven.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enorme klus en dat in je kerstvakantie. Knap hoor! Jullie kerst klinkt heel gezellig!!

  Fijne zondag!

  Groetjes van Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben toch nog een gezellig feest gehad hihi, zoiets als met Oud en nieuw, kan een keer gebeuren he (ik heb een gruwelijke hekel aan oud en nieuw, als kind al, dus ik zou het niet zo erg vinden als ik lekker vroeg naar bed kon....
  oke de manier ist niet helemaal misschien, maar nu lekker aan de klus, wel weer balen dat die verf weer niet te krijgen was, gelukkig heb je ze nu !
  succes !!!
  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen