zondag 31 mei 2009

Kalkverf

Prachtige die kalkverven en kalei. Je ziet ze ook veel in de mooie grijze kleuren, maar helaas is ons huis door de lage daklijnen te donker daarvoor. Toch wil ik denk ik wel wat gaan doen met de muren, maar blijf dan toch een beetje in de witte kleuren denk ik, anders moeten we echt de hele dag de lampjes aan. Dit is ook wel een prachtig sfeertje.

Armen vol bloemen

Donderdag hadden ze bij een bloemenstal 3 bossen bloemen voor € 5,=, ik heb er 6 meegenomen voor een tientje. Ik had werkelijk armen vol bloemen. Thuis een mooie boeket van gemaakt en nog eentje met pioenen. Denk niet dat ze weken staan. Dus vereeuwig ik ze maar even op een foto.

woensdag 27 mei 2009

Lekker vrolijk




Als ik in de buurt ben wip ik als het even kan aan bij At Home in Eemnes, een heerlijke winkel, met lekkere landelijke stijltje waar ik erg van hou. Sinds kort heeft Marieke een eigen servieslijn, kussens, theedoeken, shorten en grappige eettafels. Je wordt er helemaal vrolijk van. Je kunt alles lekker door elkaar mixen en het doet echt Hollands aan. Onlangs heb ik er een leuk short van gekocht.

dinsdag 26 mei 2009

AWARD

Twee jaar geleden had ik een site nodig voor mijn kennel, af en toe fok ik een nestje Jack Russells met stamboom. Door toeval kwam ik terecht op een Zweedse blog, prachtig allemaal wat ik zag, vooral omdat wonen een grote passie van mij is, wij hebben 17 jaar een eigen interieurzaak gehad. Ik kon zo door linken naar allerlei mooie blogs, heerlijk om allemaal te bekijken. Ik besloot om er zelf eentje aan te maken, zodat ik het als een soort site kon gebruiken voor mijn Jack Russells, om deze ooit te vervangen voor een echte site, maar deze werd zo goed bekeken dat ik dacht ik laat het zo, waarschijnlijk sloegen de foto's en de vorm van een soort dagboek aan bij de mensen.

Ik plaatste ook regelmatig foto's van ons huis daarop, ik vond het op een gegeven moment wel erg lastig dat alles doorelkaar liep dat ik dit jaar mijn blog heb opgesplitst in twee blogs en deze doopte tot Thornwoods (mijn meisjesnaam in het engels) at home. Vorig week melde ik me aan bij wat andere blogs en al snel kreeg ik allemaal leuke reakties van iedereen. En waar ik heel blij mee ben twee awards, eentje van Peet van Naïf Nostalgie en eentje van Freekje thuis. Een erg leuke binnenkomer!! Dank je wel meiden!!

Nu las ik op andere blogs dat je die dan weer doorgeeft aan 4 andere blogs. Ik kreeg er 2 dus dat maakt 8 in totaal.

Ik geef de award door aan de volgende blogs:

Aan Lia van I found my home. Lia heeft een prachtige serene sfeer in haar huis, mooi sober kleur gebruik. Prachtig! Ik ben helemaal verliefd op haar servieskast met daarin prachtig servies.

Aan English style om haar prachtige foto's en collages! En haar mooi huis.

Aan de volgende zweeds blogs, waar mijn liefde ligt voor Gustaviaans antiek.

Gustavian Vintage, kan me helemaal vinden in haar stijl, de meubels, de mooie graanzakken, van prachtige oude linnen. Zo mooi, dit is wat ik bedoel met Gustaviaans, het sober waar ik van hou.

Aan Min lila veranda, kan uren kijken naar de blog van Marie, zij kan zo bijzonder mooi decoreren. Prachtig gewoon.

Aan Blomsterverkstad, om haar prachtige bloemdecoraties en de schitterende foto's die ze daar van maakt.

Aan I min vackre varld wederom de mooi sobere gustaviaanse stijl.

En dan nog aan twee Franse blog die ik ook erg waardeer.

Zinc et Buis, om de prachtige grijze patinas en de hele mooie foto's, de sfeer wordt zo mooi weer gegeven.

En als laatste aan La Maison Douce, zij heeft prachtig linnengoed met monogrammen. Foto's met prachtig lichtinval, heel sfeervol allemaal

maandag 25 mei 2009

Een nog wat foto's van Belgie

Hier nu even geen collages, maar de foto's van ons heerlijk weekendje België.

Heerlijk weekendje België



Net terug van een heerlijk weekendje België. Zondagochtend zijn we heel vroeg vertrokken, althans we zouden nog vroeger weg gaan...... Onze jongste dochter had onze wekker ingepikt, dus maar even de mobiel gezet..... drie uur zouden we vertrekken. Ik schrok op een gegeven moment wakker...... wat was het al licht..... het was ondertussen al half zes....
Snel ons gewassen en op naar de grootste brocante markt van België Tongeren. Op zich wel leuk om een keer mee te maken, maar we waren blij dat we daar niet om 5 uur al rond liepen.
Daarna lekker naar onze favoriete B&B De Kerckhem. Daar hadden ze fietsen voor ons klaar staan en heerlijke fietstocht gemaakt, de conditie liep te wensen over..... pfff beste bergetappes zeg maar. Daarna heerlijk voldaan bij Erik en Tessa neergeploft op de grote binnenplaats van hun hoeve, heerlijk, wijntje erbij, lekker daar gegeten en genoten van de serene rust daar , af en toe liefelijk verstoord door het gebeier van de kerkklok, al met al een geslaagd weekend!

donderdag 21 mei 2009

Sometimes dreams come true


Op mijn andere blog staat te lezen hoe wij in september 2008 de voorbereidingen troffen voor het plaatsen van onze aga cooker, het had wat voeten in de aarde, muren moesten worden uitgehakt...... de stucadoor liet dagen op zich wachten.... tot 2 uur 's nachts hebben we nog lopen tegelen.... om de klus geklaard te kregen dat onze dame geplaatst kon worden. We vonden haar ruim negen maanden geleden op marktplaats en droom waar ik al jaren van droomde.... Jet mijn lievelings Jack Russell had haar allerlaatste nestje voor ze met pensioen ging, ze schonk ons zeven mooi pups, net genoeg om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Ik kon haar voor een zacht prijsje kopen, de eigenaresse van wie ze was net gescheiden en ging verhuizen naar een flat. Als ik met iets blij ben in ons huis dan is het wel de aga, het is zo easy going zeg maar. Even iets aan de kook brengen en afgieten, hup de oven in en geen omkijken meer naar, heel relaxed. Eerst dacht ik het zal wel wennen zijn, maar niets bleek minder waar, je vertaald je recepten als het ware zo om naar aga-recepten, een fluitje van een cent. Op internet is zelfs een site te vinden met allemaal aga stories, I love my aga!

De rest van de keuken is nog niet af, die timmeren we zelf.

Elf dagen later....





Ongelovelijk zo snel ze groeien en verder ontwikkelen, van kale blinde vogeltjes naar mini koolmeesjes met alles erop en eraan.


maandag 18 mei 2009

Gelukt!


















Vind collages altijd zo leuk.... maar ja hoe maak je die? Het is met gelukt! Weer wat nieuws geleerd.

zondag 10 mei 2009

Mooi van lelijkheid









































































































Vanmorgen hebben we stiekem even van een nestkastje het dekseltje eraf gelicht en kijk volgens mij als ik het goed tel 10 ... 12 koolmeesjes of zijn het er meer? In het nestje vindt je allemaal restjes wol en hondenharen, die mams en paps her en der verzamelt hebben, mooi in het nestje gerecycled. Zijn ze niet prachtig die kale vogeltjes met de grote snavels, mooi van lelijkheid. (Als je op een foto klikt krijg je een vergroting, is prachtig om te zien!)