donderdag 21 mei 2009

Sometimes dreams come true


Op mijn andere blog staat te lezen hoe wij in september 2008 de voorbereidingen troffen voor het plaatsen van onze aga cooker, het had wat voeten in de aarde, muren moesten worden uitgehakt...... de stucadoor liet dagen op zich wachten.... tot 2 uur 's nachts hebben we nog lopen tegelen.... om de klus geklaard te kregen dat onze dame geplaatst kon worden. We vonden haar ruim negen maanden geleden op marktplaats en droom waar ik al jaren van droomde.... Jet mijn lievelings Jack Russell had haar allerlaatste nestje voor ze met pensioen ging, ze schonk ons zeven mooi pups, net genoeg om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Ik kon haar voor een zacht prijsje kopen, de eigenaresse van wie ze was net gescheiden en ging verhuizen naar een flat. Als ik met iets blij ben in ons huis dan is het wel de aga, het is zo easy going zeg maar. Even iets aan de kook brengen en afgieten, hup de oven in en geen omkijken meer naar, heel relaxed. Eerst dacht ik het zal wel wennen zijn, maar niets bleek minder waar, je vertaald je recepten als het ware zo om naar aga-recepten, een fluitje van een cent. Op internet is zelfs een site te vinden met allemaal aga stories, I love my aga!

De rest van de keuken is nog niet af, die timmeren we zelf.

10 opmerkingen:

 1. Oooh..een Aga! Kan me goed voorstellen dat je daar gelukkig van wordt. ;)
  Ik zou er ook graag één willen hebben maar aangezien onze huidige keuken net zo groot is als een Aga....dat wordt dus ook nog even dromen.
  Ik heb net je andere blog bekeken en aaaaaw....wat een prachtige foto´s van je honden!
  Een heel gezellig weekend, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MOOI!! Ja ook ik zou er graag eentje willen, maar in mn "kleine" huurhuis keuken heb ik daar geen plaats voor, lol. Niet dat mn keuken klein is, IK vind hem zelfs groot. Maar TE klein voor zo'n enorme MOOIE AGA!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow een Aga , helemaal geweldig , wat een aanwinst .
  Wij hebben de keuken 2 jaar geleden verbouwd en hebben heeel even aan een aga gedacht .
  Maar ons buget dacht er niet overna ..het werd dus wat anders een Falcon ook een mooi fornuis waar ik 2 ovens en een gril in heb .
  Ik kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent !Ben benieuwd wat voor lekkers je allemaal gaat maken !
  Enne wat heb je je foto`s weer mooi bewerkt ! Groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig zo'n AGA !!! kan me voorstellen dat je droom is uitgekomen, prachtig !!!!
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan me voorstellen dat je daar héél blij mee bent. Zou ik ook zijn. Ik heb er de ruimte niet voor. Maar ze is prachtig.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aangezien ik hier een keukenprins in huis heb en zelf geen prinses op wat voor vlak dan ook ben zegt een aga me niet zoveel. Maar wat ik wel begrijp is dat het voor vele een droom is en dus is het heel fijn dat jou droom verwezenlijkt is en je er nog steeds zo van geniet.
  Want daar gaat het toch om.
  Heel fijn weekeind!
  Gr.Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh my gosh, you really have an AGA... perfect. I love AGA too, but they are not really cheap :0) so we bought a Falcon rangecooker (Falcon belongs to the AGA group)... I must say that you have a very beautiful home and I love your pictures. I also visited your Jack Russels nice doggies, but I think they are a bit too bustling for me.. I would like to have a little pug... I love pugs and I think a little pug would be a good compagnon to our cats... hearty greetings, Mira!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Langs deze weg wil ik je even laten weten dat ik het erg leuk vind dat je mij bent gaan volgen.Ik heb ook even een kijkje genomen op jouw blog en ik wil je even complimenteren hoor!Het ziet er erg leuk uit.Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent met je mooie AGA. Je hebt vast al heel wat recepten in je hoofd die je graag uit wilt proberen, ik wens je in ieder geval heel veel kookplezier.

  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooit stond er in de Seasons een advertentie van zo´n Aga: dubbel zo groot als die jij toont en voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs... een koopje dus. Maar hij was binnen de kortste keren verkocht. Ik ben ook fan van de Aga´s, maar heb er geen. Nog niet, misschien ooit?! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Monique.. bedankt voor je leuke reactie!
  Niets teveel gezegd hoor, het is inderdaad dagelijk genieten! Ik zit (bijna) altijd aan de keukentafel, er lekker dicht bij haha.
  Heb nog wel moeite om een lekkere cake te bakken.. die gaat nog wel eens mis. Met de cake-baker lukt het, maar dan wel rond :)

  Leuk om te lezen dat jullie de keuken ook zelf zijn gaan timmeren, hebben wij ook gedaan..

  Nou, misschien kom ik hier nog eens een lekker receptje tegen om te proberen ;)

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen