zondag 31 mei 2009

Kalkverf

Prachtige die kalkverven en kalei. Je ziet ze ook veel in de mooie grijze kleuren, maar helaas is ons huis door de lage daklijnen te donker daarvoor. Toch wil ik denk ik wel wat gaan doen met de muren, maar blijf dan toch een beetje in de witte kleuren denk ik, anders moeten we echt de hele dag de lampjes aan. Dit is ook wel een prachtig sfeertje.

5 opmerkingen:

 1. Kalkverf heeft inderdaad een bijzondere uitstraling en ik hou van die matte look. Ik heb zelfs verschillende van onze kastjes met kalk(muur)verf beschilderd. Ik werk niet alleen graag met kalkverf, maar ook met leemverf, dat net zo ademend is en goed vocht opneemt en weer aan de omgeving afgeeft. In een later stadium zullen de muren van ons huis aan de buitenkant ook gekaleid worden in een grijzig-witte kleur; een techniek die toch steeds meer populair wordt.
  De foto´s die je geplaatst hebt, geven echt mooi de schoonheid van die matte kleuren weer!
  Fijne Pinksterzondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, schitterend is die kalkverf. Ik ben met een schilder getrouwd, en die vinden het rotzooi.
  Daarom hebben wij historic matt van carte colori genomen. Toch mat maar meer in het gebeuren van mijn man. Maar ik geloof dat hij steeds meer overstag gaat. [blijven hopen]
  Wie weet krijg ik nog een keer gelijk.

  groetjes lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb er totaal geen ervaring mee, maar dat mooie matte vind ik prachtig !!
  groeten Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet sinds kort dat er kalkverf bestaat. Juist dat matte is erg mooi. Zag de reactie van Lia, wiens echtgenoot schilder is, dat die met historic matt werken. Zou dat er buiten langer op blijven zitten vroeg ik me af. Misschien is het minder poreus. Bedacht me dat je er volgens mij ook oude lelijke bruine buiten potten mee kunt schilderen. Even schuren en kalkverf er op. Heb nog zo'n Frans stelletje, tafel en twee stoelen staan, was wit en is nu helemaal verweerd. Ook maar weer wit geschilderd met kalkverf. Ben door het dolle heen... Mooie foto's trouwens. Fijn weekend verder!
  Vriendelijke groeten,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook geen ervaring mee maar zie wel vaak reportages in woonbladen natuurlijk waar je het ook ziet en ik vind het inderdaad ook heel mooi.
  Mooie foto's heb je er bij gedaan die de sfeer weergeven.
  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen