maandag 19 oktober 2009

Tussen boer en vrouw door.Gisteravond is onze hond bevallen van 4 mooie puppen. Een week of wat geleden had ik door dat ik iets over het hoofd had gezien, dat ze niet dik was van teveel eten..... een verrassinkje dus. Het lastig was dat ik niet precies wist hoever ze was... en het een beetje gissen was naar de uitgerekende datum, dus goed onze rooster op elkaar afgestemd, kijken of alles rustig was thuis. Maar goed mijn schoonmoeder zegt altijd het komt als het klaar is, dus ook in dit geval.


Alhoewel het lijkt wel of de hondjes het precies uitkienen dat je thuis bent wanneer ze gaan bevallen, ze zoeken meestal een mooi moment uit dat jij alle tijd voor ze hebt dat ze bevallen, tot nu toe is dat bij alle nesten nog zo gegaan. Zo ook deze keer, Frank had de laatste hand gelegd aan het vloertje in de computerhoek..... alles is scheef in een oud huis het was wat meer werk dan ik had gedacht, maar goed die ligt er dus in, alleen nog een verfje en dan is die klaar!


Ik had slecht geslapen de nacht ervoor.... geen oog dicht gedaan zeg maar. En weinig puf om veel te doen, dat ik even lekker op de bank ben gaan slapen, Diva nestelde zich lekker naast me. Later was ze nog even de tuin in en kwam daarna al hijgend binnen, dus maar even wat spullen klaar gezet voor de naderende bevalling, lekker bij de bank en de tv. Ondertussen na aardig wat bevalling weet je wel wat je te wachten staat, dat ik me er niet druk meer om maak. Frank was ook thuis altijd wel handig, ik red het prima alleen, maar met navelstrengtjes door knippen altijd wel handig, met hondjes te grootte van een muis.


Lekker de tv aangedaan, de Brug kwam, mooie serie van al weer wat jaartjes geleden, dus wel weer even leuk om te volgen, eten besteld (daar had ik geen zin meer in om achter het fornuis te gaan staan), dus we zaten prins heerlijk. De eerste twee puppen werden geboren, toen was het even rustig. Boer zoekt vrouw kwam, altijd erg leuk om te kijken, erg favoriet bij ons. Heb altijd wel wat met het landleven, als kind had ik best boerin willen worden, leek me wel wat..... alleen als ik naar Boer zoekt vrouw kijk wordt ik minder blij van de mannen daar (uitzondering daar gelaten hoor, er zit best een leuke vent bij). Zijn het meestal prototype mannen...... over de veertig...... meestal wonend bij mams met dikke onverwoestbare eiken meubels, niet echt spraakzaam, meer dan koetjes en kalfjes komt er niet uit en tot nu toe hebben ze hem alleen gehad om mee te plassen en ben bang als ik nu enkele kandidaten bekijk dat niet gaat veranderen..... Ze krijgen ze nu toch werkelijk op een presenteerblaadje aangeleverd de dames, zou je zeggen..... maar ze missen echt een factor zou Frank zeggen..... hoe je er mee om moet gaan met dames...

En ach ook niet echt verwonderlijk... bij hun geboorte hebben ze zich al niet druk hoeven maken wat ze zouden worden.... boer dat is duidelijk, mams kookt en doet de rest. En bij de koeien of plantjes kun je toch ook niet echt je verhaal aan kwijt, dus praten is overbodig... en over gevoelens al helemaal niet.... dat hebben ze ook niet geleerd en het meubelair gaat nog eeuwen mee, dus waarom zou je er druk overmaken. Zijn leven is met de minuut uitgetekend zeg maar, met weinig verrassingen en veel stiltes....


Dus ik vermaakte me kostelijk om de sociaal onhandige absoluut a-romantische boeren... als Yvonne vraag wat voel je dan.... en er niet meer uit komt dan "Ik weet niet"..... en dan lacht als een boer met kiespijn...)), bij de andere kriebelde (althans helemaal zeker was hij daar niet van... misschien was het wel zijn grote teen) het al wat alleen ging het niet van zijn kant komen om toenadering te zoeken... de meest spraakzame dame liet hij naar huis gaan. Die vond ik ook niet echt bij hem passen hoor (die had toch dood gebloed op de boerderij met stille Willie), maar het zou toch wel de stiltes een beetje doorbreken. Nog zo'n zwijgzaam typje bleef... gezellig twee stille Willies, ik denk dat ze er een handleiding bij moeten geven... over de bloempjes en bijtjes... want daar heeft hij volgens mij geen kaas van gegeten.... prins charming...))-. Maar denk dame in kwestie ook niet en ze zal wel gauw tevreden zijn.

Ach mijn boerderij heb ik, voel me af en toe wel een boerin hier met de beestenboel, maar gelukkig heb ik ook nog een leven er naast wat meer van de wereld is en getrouwd met iets verrassender, romantischer, spraakzamer en charmanter type man. Meer van de wereld zeg maar, niet elke dag weten wat er gebeuren gaat,dat past meer bij mij. Van mij hoeft dat niet zo zo'n uitgetekend leven, ik hou wel van verrassingen.

Tussen Boer en vrouw is Diva bevallen van 4 puppen, 1 heer en 3 dames! Al met al een prima bevalling, en het is een schattig moedertje. Nog een leuke verrassing!!

9 opmerkingen:

 1. Och, wat leuk en lief. En dat tussen de bedrijven door even doen. Maar ja, je bent het gewend dat scheelt.
  Ik zou er de hele dag bij zitten.
  Je schermen storen totaal niet in die mooie kamer.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een feestelijke post! De computerhoek zo goed als af èn prachtig geworden, echt in boerderijsfeer met die houten planken, èn Diva is moeder geworden van een 4-ling, alles goed en gezond! Goed geregeld boerin! En wanneer is het kraamfeest? Altijd heerlijk om te zien die pups.. Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je computerhoek is erg mooi geworden! Leuk dat je ons zo laat meegenieten van het vorderen van deze kamer.
  Oooh en wat een schattige pups! Zo klein nog.

  En wat boer zoekt vrouw betreft, daar denk ik precies zo over. Leuk om naar te kijken, maar er zitten weer boeren tussen, die waarschijnlijk nooit een vrouw op de boerderij krijgen!

  Groet,
  Anetta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh....wat een schatjes, lijkt me zo speciaal als je eigen trouwe hond moeder wordt. Ik heb trouwens genoten van je boer zoekt....tja wat zoekt ie eigenlijk...verhaal hihi. Ik heb helaas alleen de 1e aflevering gezien en idd het zijn bijna allemaal mannen van weinig woorden, vooral bij die éne doet praten volgens mij zeer.
  Je computerkamer is prachtig geworden, heeft voor mij echt een wouw-factor. De stoelen daar ben ik helemaal weg van, zag laatst zoiets staan bij de Kwantum. Mag ik weten waar jij deze stoelen vandaan heb?
  Geniet van dat prille moedergeluk.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je computerhoek is prachtig geworden!! En wat schattig die pups, ik heb het nog nooit meegemaakt dus het lijkt mij toch wel bijzonder!

  Ja, van Boer zoekt vrouw mis ik ook geen aflevering! Heel bijzonder hoe de boeren tot hun keuzes komen en wat voor type boer het vaak zijn! Ik ben ook altijd benieuwd naar hun inrichting en bij de meesten is het inderdaad ontzettend dik zwaar eiken spul wat er staat....! En bij stille Willie was ik al lang hard weggelopen, al denk ik wel dat ie heel lief is!!

  Succes met de 4-ling!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat lief die kleine kruumeltjes !! (om het maar in de boerentaal te houden :-)
  leuk zo'n verrassing op de zondagavond !
  je computerhoek is super geworden !!
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,
  wat is je computerkamertje toch prachtig geworden !!
  En geweldig ook hoe je boer zoekt vrouw beschrijft , ik volg het niet want Erwin vindt het een vreselijk programma en het boeit hem totaal niet of de boer wel aan de vrouw komt .
  Een van de eerste afleveringen heb ik toch stiekem kunnen zien en ik had zelfs last van plaatsvervangend schaamte omdat er 1 bij zat die met de kennismaking haast niets zei zittend in de uiterste hoek van de bank omdat ie zoooo verlegen was..........
  Ik had zoveel respect voor die meiden dat ze toen al niet weg waren gevlucht.
  Ben eigenlijk wel heel benieuwd of hij al een beetje bijgetrokken is .
  Dat beetje zou voor mij dan ook nog niet genoeg zijn hoor , ik moet ook een man hebben met een behoorlijke hoeveelheid pit en dat wordt het hem nooit met die ene die ik zag .
  fijne dag nog , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je computerjamer is prachtig geworden, op zich al een bevalling. De tweede bevalling is ook super leuk. Wat een opbrengst. Waar zou Diva door gedekt zijn, ook een Jack Russel of is ze geen ruwharige Russel? Of heb je meerdere honden en ken je de versierder van Diva. Jemig wat een vragen hè, maar ik ben wel nieuwsgierig.
  Nou, geniet maar van de heerlijke kleine spul!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Door het label; computerhoek werd ik aangetrokken en was ik benieuwd hoe deze eruit ziet...erg mooi!
  Maar jullie hondje, wat een pracht!! Wat is het voor hondje? Ik zou er zo een willen hebben..oh helemaal verliefd. Mocht je nog eens een nestje krijgen...
  Ik vond je blog al mooi en vooral ook gezellig, maar ik zie nu dat ik vooral nog eens in oude posts moet gaan kijken..ik krijg er een heerlijk gevoel van.
  Groetjes van Karin en een fijne dag (Mooi)

  BeantwoordenVerwijderen