woensdag 25 september 2013

Krakkemikkig

Sinds vorig jaar last van een achillespeesontsteking.... Ja je kunt het zomaar krijgen. Denk dat een paar hele platte schoen de oorzaak zijn, want herinner me dat ik op een gegeven moment na dagje in de stad geen pas meer kon zetten. Sinds dien loop ik op op Ecco's en in huis op mijn knalgele op crocs lijkende in stappers van Ikea..... als het maar veert. Op staan is het ergste.... dan duurt het even voor ik op start kom auw... dan gaat het redelijk... maar in de loop van de dag krijg ik last vooral als ik teveel loop.

Ze lopen mijn me hier er soms mee te pesten.... als dan ook nog de reclame voor bij schiet van de shampoo voor vrouwen boven de veertig jaar, grapt mijn man vaak kijk je wordt ook nog kaal....


Vorige week zondag waren we naar een brocantefair in Orvelte, lekker lang lopen slenteren het dorpje nog rond en nog een keer de markt over. 's Avonds kom ik thuis en voel een rare pijn in mijn lies.... en daarna schiet het door naar mijn bilspier en loop zo door over mijn kuit en soort enorme spierkramp en ik kan geen kant meer op. De eerste nacht doe ik echt geen oog dicht, iedere draai die ik wil maken kost een enorme pijnlijke inspanning..... Ik ben echt nu helemaal kreupel.... wat een onhandig gedoe. De volgende dag gaan we aan het einde van de dag naar de super. Ik laat mijn man rijden... met die enorme kramp... laat ik dat zitten... maar goed ik zit half in de auto mijn benen nog buitenboord en bedenk dat die draai die ik moet maken onmogelijk is half hang ik in de auto... dat we allebei vreselijk de slappe lach krijgen. Waarom moet je nou ook mee.... zegt mijn man.... Nou ja ik heb me met moeite weer omhoog gehesen en dus thuis gebleven.Nu loop ik bij de fysio, en laat gelijk maar mijn achillespezen laten aanpakken met shockwave.... steunzolen. Eigenlijk hebben ze aan de kramp in mijn been niks gedaan. En leef ik de hele week pijnstillers.

Woensdag begeeft onze oude auto het, we hoorde laatst al dat hij niet meer door de APK zou komen, maar goed we konden er nog mee door rijden tot eind september. Maar nu had hij rare kuren.. .hield in..... Dus tja... we stonden weer voor een dilemma.... de kosten der mate hoog dat we besloten om een auto te kopen met 1 jaar APK en dan zien we wel weer. De dag erna samen op pad... in en uit de auto, kon al iets beter draaien.... maar wat een ellende .... en een pijnlijke toestand. Maar we hebben een andere auto gevonden een oude Volvo V70, hij rijdt lekker en hopen dat het het een jaartje doet.

Vrijdag bedenk ik me dat ik nog langs de dokter ga.... de fysio is druk met mijn pezen in de weer maar die enorme kramp in mijn bil en benen.... is eigenlijk de ergste pijn.. en had wel een beetje in de gaten dat de fysio geen diagnose stelt... Gelukkig geen hernia maar ischias. Met veel pijnstillers moet het beter worden. Gelukkig maar, maar help wat is het pijnlijk...Mijn man moest voor zijn werk in Amsterdam zijn maar haalt het net ... om mij naar de dokter te rijden. Na afloop rijden we nog even langs de Supermarkt, maar onderweg gaat er een lampje branden op het dashboard..... toch maar even langs de plaatselijke garage..
Orvelte

Daar beland vraag ik aan de man van de garage of ik mag blijven zitten... geen zin om me weer uit de auto te hijsen.... geen punt zegt hij.  Frank stapt uit en hij rijdt auto de garage binnen. Wil je koffie vraagt hij... euh thee graag en daar zit ik in de auto aan de thee aan de klets met hem, hij zoekt ondertussen op de stoel naast me naar een of andere stekker om de auto door te meten en daarna is hij druk met een of ander apparaat om de boel door te meten. Daarna kijkt hij nog onder de motorkap. Frank staat verderop aan de klets met een andere man van de garage. De man kan niks raars vinden gelukkig en stapt weer en grapt heb je me gemist? Hihi ik moest wel om hem lachen. Hij rijdt de auto weer naar buiten en wenst me met een big smile beterschap met mijn rug en Frank stapt weer in. Wat een leuke man zeg ik tegen Frank hij heeft wel wat..... schattig hé die thee en dat hij me beterschap wenste.... Frank zegt wat heeft hij wat ik niet heb..... tja, het klinkt wel een beetje jaloers zeg ik... haha voelde me even in de watten gelegd zoiets, glunderend geniet ik nog even na.... Maar maak je niet druk hoor in zijn ogen ben ik vast heel oud en krakkemikkig.

14 opmerkingen:

 1. Wat een pech zeg met je lijf en de auto. Ik hoop dat je snel van de pijn verlost bent. En wat een aardige man bij de garage.

  Gezellige dag, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit fysiek even niet mee en dat is heel vervelend. Beterschap en hopen dat de nieuwe auto nu écht geen kuren meer gaat vertonen.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, jij hebt dus pech met je lijf en auto's ..
  Ischias doet erg zeer, ik heb het een paar jaar geleden ook gehad. En mijn zwager heeft momenteel een ontsteking aan de achillespees en dat komt van het autorijden. Hij zit met zijn voet verkeerd op het gaspedaal. Komt weer die auto erbij hè.

  Beterschap, liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoop dat je snel weer wat mobieler wordt en dat de pijn wat minder wordt, want stilzitten is niks voor ons of niet dan??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh.... dat is zo erg, kramp in je benen, hoop dat alles snel voor je achter de rug is.

  Fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie♥ blog ga je dus zeker volgen..;)
  Niet leuk als je zoveel pijn hebt hoop voor je♥ dat het snel verholpen word bij de fisio sterkte..;)
  Een auto♥ is maar een blik gelukkig is dit snel verholpen ..;)
  Laat je maar heerlijk verwennen lieve♥ groetjes en fijne dag Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou zeg het zit je niet mee, mij schoonzus ligt op dit moment ook plat met ischias zij heeft ook heel veel pijn en kan ook niks beginnen heel vervelend.

  Ik wens je heel veel beterschap, groet Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend zeg. Hopelijk knap je snel weer op. Veel beterschap in ieder geval!

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I can see that you possess a degree of expertise on this subject, I would like to hear much more from you on this subject matter. I have bookmarked this page and will return soon to hear additional about it.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. That is an extremely smartly written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Great post. All readers will definitely like this post. Looking forward for your next post.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing such informative post.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. These tips are very useful for me and for that really thanks for sharing with us.

  BeantwoordenVerwijderen