dinsdag 13 maart 2012

Beschuit met muisjes

Frank was laatst de schuur aan het opruimen. Tussen balen vlas, schoten echt tientallen muizen omhoog........ Ondanks alle maatregelen, voer in tonnen ect... is het dit jaar erger dan ooit met het hoeveelheid muizen. Maar ja op het platteland ontkom je er niet helemaal aan.


En als ik eerlijk ben heb ik het niet zo op een muis... Vind me zelf wel een rare hoor.... Spin, met theedoek oppakken wel te verstaan gaat me prima af.... Paard steigerend en met vier benen de lucht in aan een touw geen punt. Dus wat dat betreft een stoere meid.....

Maar ik en een muis..... Ja en waarom eigenlijk denk ik dan, hij is best schattig met zijn kleine zwarte kraaloogjes.. ze zitten wel eens in de stal en dat is oke als ik ze zie zitten.... maar ze moeten niet in een keer ergens uitschieten.... want dan verander ik in een hysterisch gillend keukenwijf met de slape lach, om dan snel ergens op te springen... wat voor handen is. Tot groot vermaak van Jelle.

Maar tussen al die balen vonden we deze wel erg schattig muisjes.... Carlijn wel stoer pakte ze op.... ik heb ze geaaid, deze niet bewegelijke babymuis is te overzien... pffffff.

11 opmerkingen:

 1. Inderdaad Ohhh.. zo schattig... maar ze bezorgen me altijd een schrik moment....
  Succes met de muisjes...
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier vonden we vorig jaar een paar kleine keuteltjes tussen de kussens, ik denk dat er daar ook een paar een heerlijk nestje hadden gemaakt. Ik ben er niet bang voor maar je schrikt toch als er ineens zo'n beestje voorbij schiet.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En eh...de kussens lagen in het tuinhuisje, niet binnen hoor :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de foto zien ze er wel schattig uit, maar het ligt er ook aan WAAR je ze treft... Zo hadden we in ons vorige huis een muis die onze keuken wist binnen te dringen en daar zijn ze wat mij betreft ECHT NIET welkom!

  En ach, ik ben ook geen held met muizen, ondanks dat ik op het platteland opgegroeid ben en nu dus ook weer landelijk woon... Als ik in de schuur kom, bereid ik me ook altijd voor op het feit dat er ergens zo'n mormel uit kan schieten... Maar als ie dat dan doet, reageer ik soortegelijks als jij:-)

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ligt er bij mij ook aan waar ik ze zie. Maar je schrikt vaak van ze, want ze zullen je niets doen. Maar toch zie ik ze liever dan spinnen.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou,kan je vertellen niet alleen op t platteland.Ook wij hier hoekhuis-dorp.Maar ja we hebben dan ook kippen!Vindt ze eigenlijk wel lief,zo lang ze maar niet binnen komen.Maar deze zijn wel schattig.groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn wel heel schattig moet ik zeggen. Ik zie ook liever muizen dan spinnen....
  s'Winters overwinteren ze hier in de schuur, ook wij wonen dichtbij t platteland, dus idd, je ontkomt er niet aan.
  Fijne dag verder
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ha, ha, ik heb het precies hetzelfde. Onze buren hebben een papegaaienkooi buiten en daar komen vreselijk veel muizen op aan. Ik ben voor heel weinig dieren bang (hebben zelf een hond en een kat), maar voor muizen. Het lijkt wel of ze speciaal op mij zitten te wachten buiten. Krijg de kriebels als ik er aan denk. Ga je volgen hoor en hoop dat je mijn blogje ook eens opzoekt, gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zag ik de ooievaars bij jullie cirkelen?

  Annerie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What an Awesome post. Just wanted to drop a comment and say, I am new to your blog and really like what I am reading. Thanks for sharing it.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thanks for sharing. I hope it will be helpful for too many people that are searching for this topic. Keep posting and keep this forum a great place to learn things.

  BeantwoordenVerwijderen