zondag 13 februari 2011

Terug op het nestDe ooievaar was weer terug op het nest 11 februari, vroeg dit jaar. Ik maak me allang geen illusie meer dat hij blijft..... Na 2 jaar verstokt vrijgezel op het nest te hebben gehad, leek hij zowaar vorig jaar een vriendin te hebben gevonden.... maar daarna waren ze verdwenen en heb ik zie niet weer gezien, dat hij vrijgezel was sliep hij 's nacht op het nest..... afgelopen jaar dus bijna helemaal niet meer gezien.Onze oudste is ook weer terug op het nest...

Twee weken geleden belde ze, ik stop met studeren zei ze.... ik krijg al lang geen grijze haren meer van, de verantwoording bij haarzelf gelegd, zij was het die dit wilde, niet ik, dus ja dat moest ze voor haarzelf weten vond ik. Vond het wel jammer dat wel.... maar kon het me ook wel voorstellen, ze woonde al 2 jaar samen met haar vriend die 14 jaar ouder als haar was, ze miste hem door de week.....

Ze hadden die dag 2 jaar een relatie, vroeg of ze nog langs kwam het weekend, maar ze gingen het vieren, uit eten iets leuks doen..

's Avonds belt ze weer het is UIT, zijn haar woorden... oké ik moet nog even schakelen.... eerst stoppen met studeren en daarna een punt achter een relatie van 2 jaar. September was het ook even 3 weken uitgeweest (toen miste hij haar na 3 weken zo..). Hij werkt in het bedrijf van zijn ouders... en die zijn tegen op hun relatie, Carlijn te jong vonden ze.... wat een hoop spanning gaf... hij een tijdje zelfs uit het bedrijf geweest... zijn ouders draaide hem de rug toe.

Maar ja dat vond hij ook wel weer moeilijk denk ik.... dus het was over. Carlijn belde dat ze naar een vriendin ging en de dag erna thuis zo komen.De dag erna maar weer gepraat, vond het zonde.... haar studie.... niet dat het al te geweldig gaat tot nu toe, maar goed, haar kop er niet helemaal bij, dat ze zich nu mooi kon focussen op haar studie. Tegenwoordig je als meid ook moest kunnen handhaven in de maatschappij, de eindstreep in een relatie niet altijd vanzelfsprekend is.... Het was wat ze zelf wilde na 2 jaar als tandartsassistent te hebben gewerkt doorleren voor mondhygiëniste. Niets gaat vanzelf dus hup ga er voor.

En daarbij, wat was er leuker dan nu als vrijgezelle student in Groningen te zitten, ben je jaloers mam vroeg ze, nee dat niet hoor, maar ik had het wel geweten als ik haar was. In september was alles stom aan jongens van haar eigen leeftijd.... studenten ect..... , maar van de week belde ze me op helemaal in haar nopjes, het is geweldig hier!!! Ze heeft de smaak te pakken (hopelijk ook met haar studie.... en niet alleen de feesten...)

Zie je wel geen hand vol maar en land vol(zei mijn moeder altijd als we luddevude hadden), geniet ervan je kunt nog lang genoeg getrouwd zijn.De weekend zijn wel weer rommelig en moet mijn draai er wel weer in vinden, na bijna 2 jaar afwezigheid van onze oudste..... het huis is vol.

Frank heeft van het weekend de bomen in de tuin om gehaald met 2 vrienden en ben altijd wel een beetje jaloers op mannen, ze kunnen zich zo heerlijk op een ding storten, terwijl ik altijd het gevoel heb dat alles er tussen door moet..... ook naast je werk...multitasken

Het blijft voor me gevoel altijd wel op mijn schouders liggen, de was... het huis, wat eten we vanavond, de boodschappen. Vandaag ook het leek wel huishouden Jan Steen.... uitsmijters bakken, koffie zetten, de kinderen die om de beurt naar beneden komen... er is geen doorkomen aan, en wat heb ik eigenlijk gedaan die dag?Lang leve maandag!!

8 opmerkingen:

 1. Zo zeg....wat een verhaal, jij hebt een enerverende week achter de rug. Met emoties die waarschijnlijk alle kanten op vliegen. Sterkte met alles en het wordt altijd weer maandag haha. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. poehpoeh, dan ben je denk ik blij dat t weer maandag is... mijn moeder had altijd de wijze woorden, er zijn meer jongens dan kerktorens.
  Succes met alles

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou meid, je leven is niet saai hè?! Wat een gedoe allemaal. Maar hopen dat Carlijn nu gewoon lekker door kan leren, is in deze maatschappij toch wel erg mooi als je zelf een goede boterham kunt verdienen! En in haar vrije tijd vooral genieten van het jonge leven :)
  En jij gaat gewoon wat vaker even iets voot jezelf doen, dan kun je daarna weer genieten van het zorgen..
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enerverend weekend met alles wat je beschrijft. Ik zou stiekem blij zijn dat Carlijn in Groningen zit te ,,studeren,,. Het is zo´n leuke meid om te zien en ik hoop dat ze lekker geniet van haar studentenleven en geen sores aan haar hoofd van haar ex vriend.
  En jij, neem maar fijn eens tijd voor jezelf.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heftig voor je dochter, wel goed dat ze nu toch weer is begonnen. En ik had dit weekend ook een student thuis, altijd onrustig, wel gezellig, weer even je draai vinden...morgen alles weer op z'n plekje...lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je leidt in ieder geval geen bestaan achter de geraniums, maar leuk is het natuurlijk niet. Toch heb ik met mijn dochters ook dat ik wat school betreft er niet wakker van ga liggen, natuurlijk probeer je in een goed gesprek de zaak van alle kanten te belichten en ze iets voor te houden, maar uiteindelijk leren ze voor zichzelf om een goede toekomst op te kunnen bouwen!

  Morgen moet je maar even een dagje voor jezelef plannen! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!!! Zit die ooievaar écht op jullie huis?? Super!Ik ben een echte vogelaar dus vind dit fantastisch. Hopelijk is de vogel dit jaar wat gelukkiger in de liefde als je dochter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. poehh wat een verhaal he, mijn moeder zei vroeger altijd kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen, maar dit begint er aardig op te lijken...
  Hoop voor je dochter en dus ook voor jullie, dat ze de draad weer kan oppakken, het zijn behoorlijke beslissingen allemaal, dus wel heftig!!
  wel leuk dat de ooievaar op het nest is neergestreken ! wij hadden van het weekend ook al een heel aantal gezien, dacht dat het nog vrij vroeg was, maar "onze" egel zit er sinds deze week ook al weer ??
  succes met alles en dat gevoel wat je hebt dat mannen zich op 1 ding kunnen storten en jij nog zoveel moet, is heeeeel herkenbaar (het kan mij echt enorm op de nek zitten, je bent gewoon nooit eens klaar)
  hoop dat je een goed weekend tegemoet gaat !
  lieve groet Yvon

  BeantwoordenVerwijderen