vrijdag 18 februari 2011

Koffietijd

Soms heb je van die dingen die af en toe weer omhoog drijven in je geheugen, omdat het zo'n raar voorval is, dingen die je niet dagelijks gebeuren.....Wij hebben een houtkachel en stoken veel. Omdat we een rieten dak hebben moet je de schoorsteen jaarlijks laten reinigen voor de verzekering.

Niet echt mijn favoriete klusje..... niet dat we het zelf doen, maar het wordt gedaan. Maar zie er altijd tegenop, heb het idee dat mijn hele huis onder een roetwolk verdwijnt, mijn meubels ect. Toch valt het achteraf altijd wel mee en denk ik waar maak ik me druk om.

Zo ook deze keer, het is al weer een aantal jaren geleden. Kwam de schoorsteenveger en grote blonde vent, met enorme roetzwarte handen en her en der wat vegen op zijn gezicht.

Dus hij eerst het dak op, daarna zit er een luik op zolder in de schoorsteen waar die hij dan uitveegt en vervolgens gaan hij naar beneden, daar zit nog een luikje naast de kachel en die wordt dan uitgezogen.

Dus de klus weer geklaard en vraag of hij koffie wil en slaat deze aanbieding niet af, dus ik zet ondertussen koffie, terwijl hij zijn roethanden was, waarbij ik me dan afvraag of die ooit helemaal schoon worden, en inderdaad helemaal schoon worden ze niet.

We gaan aan de keukentafel zitten, hij begint te vertellen...
Hij had dit ook wel willen hebben een boerderijtje wat paardjes bij de deur.. hij praat honderd uit.

En voor ik het weet krijg ik zijn hele levensverhaal onder de koffie te horen, hij was gescheiden. Hij had het er wel moeilijk mee, maar goed zijn dochter vond het nog erger... die was gisteren opgenomen in een psychiatrische inrichting, die kon het allemaal niet aan...

En voor dat ik het weet barst hij in tranen uit en daar zit ik dan met grote blonde man die heftig zit te snikken... weet me niet echt goed raad met de situatie, zit niet dagelijks met snikkende mannen aan tafel, maar probeer maar een luisterend oor te zijn... had het met hem te doen...

Ja waar koffie al niet goed voor is..... hopelijk zijn hart gelucht.

12 opmerkingen:

 1. Ach gossie...tja, daar zit je dan met zo'n stoere vent! Ik dacht bij koffietijd eerst aan Myrna Goossen, achteraf had je haar er wel bij kunnen hebben om samen de situatie te redden hi hi!

  Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een heerlijk kacheltje ! en ja dat soort dingen vergeet je nooit meer he...

  Gezellig weekend,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh jee.. dat verwacht je niet he.. maar gelukkig vond hij bij jou een luisterend oor en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.. hopelijk heeft het hem wat lucht gegeven!

  fijn weekend!
  lieve groet, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Compliment voor jou! Het voelde in jullie stulp blijkbaar heel vertrouwd voor hem ;)
  Wel heel sneu, zo'n groot verdriet!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. krijg er kippenvel van, hij zal zich vast wel opgelucht voelen na dat gesprek.
  Wat een verdriet gaat er toch schuil he.

  goed weekend
  groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach jeee wat moet je daar dan weer mee hé.
  Nee huilende mannen aan de koffie dat heb je niet elke dag maar hij kon zijn hart even luchten en dat is vaak fijner bij een vreemde.
  Geeft dan wel weer een goed gevoel toch.

  fijn weekend
  lieve groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou zeg... dan zul jij toch wel iets gehad hebben, waardoor hij je in vertrouwen kon/durfde te nemen, dus eigenlijk is het een compliment voor jou dat deze man z'n hart uitluchtte onder het genot van jouw koffie! Weer een momentje wat je niet snel (wie weet wel nooit) zult vergeten... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. vast wel...lijkt me ook een hele vreemde gewaarwording als een onbekende blond reus ineens begint te snikken om zn hele gebeuren.
  Fijn weekend

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook grote blonde reuzen hebben een verleden.
  Lief van je dat je hem wat aandacht schonk.

  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo
  Ik ben Linda en heb je blog via via vanavond pas ontdekt. Wat een geweldige mooie blog heb je. Mooie foto's en leuke post. Dus ik dacht ik ga me ook meteen maar aanmelden als volgster. Zelf heb ik geen blog en ben sinds een klein jaar volgster van meerdere blog sites . Had het bij toeval ergens ontdekt en je snapt het al. Natuurlijk meteen totaal verslaafd haha. Dus vandaar. Van de week als ik even tijd heb zal ik eens van voor af aan je blog door lezen ,alhoewel ik nu ook al een groot deel even heb bekeken. Maar ben wel benieuwd naar de rest. Jullie huis is overigens prachtig !!!!
  Nou je zal me vast wel vaker hier tegen komen. Succes met je blog en tot de volgende keer.
  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Wat een leuke blog heb je, ik ben nog niet uitgekeken maar ik ga je zeker volgen, dan mis ik niks.
  Ik heb zelf sindskort ook een blog dus misschien vind je het leuk om eem kijkje te gaan nemen.
  dewithbrocante.blogspot.com

  Tot een volgende keer,
  groetjes Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een super mooi blogje heb je !!!
  Heel speciaal.

  Groetjes
  Eline DM*


  Ps: Kom gerust is piepen bij mijn blogje, en laat dan zeker een reactie na.

  BeantwoordenVerwijderen