donderdag 3 juni 2010

Kookkunsten











Als ik aan één ding van het huishouden geen hekel heb is dat wel koken. Niet dat ik iedere dag culinaire hoogstandjes op tafel tover, maar vind het wel erg leuk om recepten uit te proberen.

En daarna lekker aan tafel er met zijn allen ervan te genieten. Vooral nu de kinderen groter worden, lusten steeds meer aparte dingen, dus heb je meer profijt van je werk zeg maar, dan dat er mensen met lange tanden zitten te eten.

Ik vind het heerlijk om aan onze grote keukentafel met zijn allen gezellig te eten, geen bord op schoot dus bij de tv, dat gaat er bij mij niet in. Het sociale gebeuren hou ik er hier in, even een rustpunt gezellig met zijn allen, genieten van het eten en de verhalen van de dag aan te horen. Zondag komt de oudste vaak rond 4 uur binnen met haar vriend om dan lekker aan te schuiven, houd er al rekening mee om meer te maken. Haar vriend is een groot liefhebber van mijn kookkunsten, dus dat is toch extra leuk. Hij vraagt vaak hoe maak je dat, schrijf het even op.

Zelf heb ik een kookschrift en onlangs ook maar eentje gemaakt voor mijn oudste en vriend, met alle recepten erin (leuke kookschriften te koop bij Dille en Kamille), ook van die mijn moeder maakte, die kan ook erg lekker koken.

Vooral de pasta's zijn favoriet, eentje van Sonja Bakker, alleen eet je er zoveel van dat het Bakkereffect wel weg is..... En Jamie Oliver niet te vergeten, super recepten staan er in zijn boeken!!! Ben een groot fan van hem.

Laatst kocht ik bij Sissy Homeland en leuk kookschrift met allemaal leuke recepten erin.

Deze is erg lekker en eenvoudig:

Pasta kip, spinazie en boursin voor 2 personen

300 gr. gekookte pasta
1 kipfilet in blokjes
1 teentje knoflook
4 el. geroosterde pijnboompitten
1 zak verse spinazie
flinke scheut kippenbouillon (laat ik zelf achterwege spinazie al nat genoeg)
en een pakje boursin

Ik gebruik er zelf een wok voor.

Kook ondertussen de pasta zoals is aangeven op het pak.

Bak de kipfilet goudbruin, voeg dan de knoflook toe en spinazie, bakken tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de pasta, boursin en pijnboompitten toe. (Eventueel de bouillon)

Klaar is kees. (Nog geen 10 minuten werk, handig voor drukke dagen)

9 opmerkingen:

  1. He leuk dit maak ik ook regelmatig zonder de kip dan en met boursin light.. de kip vervang ik door geroosterde rauwe ham.....
    Enne ik hou ook van keuken maar haat mijn keuken VEEL TE KLEIN!
    Wens je een heel fijn weekend,
    Groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me een heerlijk recept. Boursin is hier op Kreta niet te koop, maar ik maak m'n eigen variant wel met "myzithra" en kruiden uit te tuin. Ga ik zeker uitproberen! Groetjes, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat klinkt lekker zeg, heb het receptje even gekopieerd en opgeslagen hoor, ga het zeker een keer proberen. Fijne dag! groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ik weet wat ik vanavond ga eten hoor!!
    Heerlijk hoef ik het zelf een keer niet te bedenken!! hihiihi
    Dank je wel hoor er wordt aan gewerkt!!
    Fijne warm en zonnig weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me lekker, zal het eens proberen.

    fijne dag, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat klinkt goed, ik zal het eens proberen! Hier heb ik een paar moeilijke eters, dus het is altijd afwachten hoe het in de smaak valt!

    Geniet lekker van de zon! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heee leuk om te zien dat iedereen daar zo steeds zn eigen draai aan geeft! Ik zal deze varriant eens opschrijven!!! Lekker eten.....vinden wij niet erg toch??

    groetjes
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goh zeg wat een top recept....net wat voor mij zo'n snel klaar recept;)
    Moet ik even onthouden/opschrijven.
    Enne ik zie hier Marj. Bastin servies, zo grappig ik heb het ook....en hiernaast van die blauwe kommetjes........
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk recept, was wel moeilijk om aan pijnboompitten te komen trouwens. Maar we hebben gesmuld, dus bedankt voor het recept.

    groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen