zaterdag 3 april 2010

Echt Hollands


Over het algemeen hebben wij vrij rustige tinten in huis, veel naturel, grijs en wittinten. Veel linnen stoffen af en toe wat boerenbont ruiten in blauw en naturel, wat dat aan gaat ben ik gek of het scandinavische sfeertje, veel licht met her een der wat grijsblauwen.

Alleen in een hoek van de kamer heb ik Staphorster spinde staan, hij is knalgeel en van binnen blauw geverfd. Een paar jaar geleden van ik hem in Staphorst bij een handelaar in antiek. Hij stond bij hem achter in de schuur, helemaal vies, met plakfolie binnen in de kast, maar werd direct verliefd op de kast, hij heeft wel wat folkloristisch. Thuis hebben ik hem voorzichtig schoongemaakt. Wij wonen niet zo ver van Staphorst en onze boerderij lijkt veel op de huizen die in Staphorst staan, vroeg stond zo'n spinde met zijn zijkant tegen de muur naast de voordeur. Thuis bij ons staat hij gewoon met zijn rug tegen de muur.

Ondertussen heb ik wat oud boerenbontservies opgescharreld en een paar Marker hoedendozen prachtig simpel beschilderd met bloemen maakt het heel mooi kakkelbont en kleurt er allemaal geweldig bij. Hij vormt wel een spannend contrast met al het rustige in ons interieur, hij staat in een niet al te licht plekje van ons huis en is daar echt een zonnetje, hij licht de hele hoek op met zijn gele kleur. Zo op de fotocollage lijkt het toch echt behoorlijk knal bij ons. Echt Hollands!

13 opmerkingen:

 1. Weet je dat ik dat nou echt prachtig vind: zo´n ongewoon stuk dat er qua kleur, vormgeving en stijl helemaal uit springt. Zo´n uniek meubel dat net dat ietsje extra geeft! Deze ´folklorehoek´ is meer dan geslaagd!!
  Fijne Paasdagen en groetjes,
  Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het helemaal geweldig! De kast is schitterend ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal goed..!! mooi zo'n stukje geschiedenis in ere houden...!!
  Ik vind je hoek prachtig.. gedurfd .. en geslaagd..!!
  Fijne Paasdagen , groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kast, hij heeft zeker z'n charme!! Erg leuk hoe je alles bij elkaar gemixed hebt, super!

  Fijne dagen!!
  Groetjes Carolina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig het hollanse sfeertje. Laten we onze eigen cultuur ook niet vergeten. En het leuke is dat je geen trend volgt maar gewoon een heel eigen huis krijgt op deze manier. Wat is het eerste boerenbont ook mooi van Regout.

  Fijne paasdagen,

  groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeel anders dan mijn interieur maar toch erg leuk en vooral origineel.Een mix van verschillende tinten en kleuren en toch een geheel, knap gedaan hoor en lekker Hollands.
  Mijn complimenten ook voor je foto's en collages!
  nog een fijn Paasweekende en groetjes,Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zowel binnen als buitenkant is prachtig en mooi gevuld met servies en dozen. Ik zou af en toe een deurtje openzetten om er even van te genieten. Tussen het verder rustige interieur doet zo'n kast het extra goed.
  Prachtige collages. Ze doen lekker vrolijk aan.
  Fijne Paasdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zoiets in ere te houden, en bij jou komt hij volgens mij helemaal tot zijn recht. Leuk om te zien.

  fijne dagen, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad, ik had in jullie huis niet zulke gekleurde items verwacht! Wel vind ik die staphorsterkast een byzonder ding en al met al is het superkleurrijk bij jullie :) Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Just found you blog via Madelief's and I must say, I love your Easter decorations - some of the loveliest I have seen this Easter - those metal eggs are just wonderful!!! I will visit again!

  Hope you had a good Easter Weekend!

  Kind regards from

  Nicola

  p.s. The picture of the AGA - is that yours? I have been wanting an AGA for AGES now and get ever so excited whenever I meet an AGA owner - so far I have teh dream and 3 AGA cookery books - just in case :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,
  Op de een of andere manier was ik jou nog niet tegengekomen, maar het is natuurlijk nooit te laat. Dus ben je gelijk gaan volgen want je hebt wel een heel mooi blog!!
  Groetjes en een fijne dag,
  Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vind het een prachtige kast die juist ook helemaal in de sfeer van jullie boerderij past, het servies is ook heel mooi !!
  Leuk dat jullie vlakbij Staphorst wonen, wij gaan in de meivakantie (als we de fair in Noordeinde achter de rug hebben) heerlijk een paar daagjes naar IJhorst,(weet je nog leuke brocante adresjes in de buurt ??) verheug me er nu al op, vind het daar zo'n prachtige omgeving, wij zijn daar erg graag
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb zojuist zo`n spinde op marktplaats te koop gezet. vlug kijken ! Groetjes van Ivon

  BeantwoordenVerwijderen