vrijdag 26 februari 2010

Hoera een ........

Afgelopen dinsdag beviel Juul, het was een moeilijke bevalling, de zwaarste van alle nesten die ik mee gemaakt had. En gelukkig was het bevalling nr. 18 en voldoende ervaring om het tot een goed einde te brengen, maar het was spannend. We kregen geen centimeter kado zeg maar. Gelukkig kon ik Frank bereiken, die was onderweg uit Brabant of hij daarna naar huis kon komen om mij te helpen. Mijn Dr. Vlimmen, hij blijft altijd heerlijk de rust zelf, prettig om erbij te hebben dan.

Bij de derde pup hadden we zoiets van ons mag het de laatste zijn, maar nee nog de dikste beer voor het laatst.... die had het even moeilijk dat hij geboren werd, maar hem opgewreven met theedoeken en wat lucht ingeblazen en zo waar begon hij ook te piepen en als je ziet hoe dapper hij nu bij zijn mams ligt te drinken blijft het een wonder.

Carlijn en William hebben voor ons Lara nog even opgehaald bij haar vriendje, dat schoot erbij in, dus dat was wel even prettig. En ja wie zat er op het nest! Onze vriend Olly!!!! Hij is terug en wel toepasselijk op deze dag een echte ooievaar voor de puppen!!

Ondertussen wordt er heel wat heen en weer gemaild van mensen die een pup willen. Ik moet echt goed opletten wie, wat wil, dus maak er dan een lijst van anders ben je het overzicht compleet kwijt tussen alle mailberichtjes. Dat heb ik nl. 1 keer gehad, dat ik een hond dubbel(te veel) had verkocht..... en ik dat pas opmerkte tijdens het ophalen..... complete paniek natuurlijk en dan 1 vertellen dat het feest niet doorgaat. Dus dat moet ik voorkomen.

Nu werd ik ook gemaild door een mevrouw uit buitenland. Ze wilde ook een pup, maar goed ze was niet als eerste op mijn lijstje, ze bleef maar mailen, tig mailtjes, met foto's erbij van honden hoe ze eruit moesten zien... vlekje hier.... vlekje daar. Zus zo. Ze wou kiezen... maar goed ik vond dat nog wat te vroeg... die wilde ze graag. Frank zei ach hup geef haar die, dus ik gemaild oké je kunt die krijgen. Is hij helemaal symmetrische getekend, ja of je moet er een minimeter naast leggen....toen ging ze weer van de hak op de tak springen, weer foto's erbij wat ze wou.....ze wou ook showen of ik nu al kon zien of hier een kampioen in de wieg ligt..... Mijn geduld begon op te raken, de meeste mensen willen gewoon een leuke hond, een makkertje voor het leven, maar zij wilde iets wat niet bestaat, dit loopt dan voor je gevoel uit op een teleurstelling vooral als de hond dan later niet aan haar abnormale hoge eisen voldoet.... arm beestje. Ik vond het mooi geweest en mail haar dat ze mij begon te irriteren of ze een andere fokker wil gaan zoeken, dat ik voor haar niet de geschikte hond heb. Dit moet je niet willen.....

Ze deed me denken aan een paar klanten die we ooit in de winkel hadden.... Frank zei toe (die had ze al eens geholpen) ga jij ze maar helpen....... ze vroegen me het hemd van mijn lijf.... Waar kwam dit vandaan, waar dat, wat voor stof dit, wat voor houtsoort.... tot het ziekelijk aan toe.... en maar geduldig blijven en lachen terwijl je op een gegeven moment van binnen ploft..... je weet dat ze toch niet gaan kopen, maar je uren bezig houden, als een klein kind met vragen WAAROM..... WAAROM DIT EN DAT........grrrr..... Ze zuigen je helemaal leeg...

Gelukkig zijn dit uitzonderingen en zijn de meeste mensen gewoon allemaal erg leuk en allemaal blij als ze met hun pup naar huis gaan. Daar doen we het dan allemaal voor, dat geeft energie.

Je kunt niet iederen tevreden houden denk ik maar, dus de eer maar aan een ander.

18 opmerkingen:

 1. Ach, wat schattig en gelukkig maar dat alles goed is gegaan!! Ik kom mij niet aanmelden hoor, maar hier smelt je wel even van! En dat verhaal van die dame...ik vind het komisch om te lezen, maar als je het zelf meemaakt, staan je de tenen krom in de schoenen!

  En hoera, de ooievaar komt ook op kraamvisitie!! Heel bijzonder dat dat tegelijkertijd gebeurde!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! De ooievaar was op tijd ha,ha!
  Altijd spannend hoor het krijgen van pups; gaat het goed met mama,met de pups en idd wat ik al las, wie kies je uit om voor jouw pup te zorgen als het zo ver is.
  Maar voor nu, geniet er van! Dat doe ik ook, ik bekijk de foto's nog een keer.
  Groetjes, Joni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb werkelijk je hele site doorgespit (was geen straf, trouwens) om te zien wat voor pups het nou zijn..zie ik ineens je andere blog...Je bent gewoon een heuze fokker! En al zoveel nestjes! Het lijkt me wel een hele klus hoor het verzorgen van zoveel hondjes...Nu denk je alleen, ach schattig..

  Geweldig dat precies nu de ooievaar er weer is. Klopt het fabeltje dan toch??

  Veel succes met de pups! (en inderdaad niet dubbel vergeven of aan zo'n afschuwelijke dame, ooo wat een ramp...)

  Fijn weekend, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach wat een poepies !!!! zo klein nog, oohh krijg helemaal de kriebels haha
  en dan ook nog Olly op het nest, dubbel feest bij jullie, en ach die mensen die zo lopen te zeuren dat alles perfect moet zijn, die zou ik geen hond gunnen, want dat beestje heeft waarschijnlijk geen leven bij zulke lui (zouden ze met hun kinderen ook zo omgaan ?? arme drommels dan he)
  Geniet van je beesten spul ! heerlijk om dit van dichtbij te aanschouwen hoor
  fijn weekend
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat lief, gefeliciteerd met je puppy's. En wat leuk dat de ooievaar precies op tijd kwam. En je hebt mensen, die wil je eigenlijk helemaal niets verkopen. En soms kan dat niet maar bij deze vrouw dus gelukkig wel. Want zo iemand verdiend helemaal geen hondje.

  fijn weekend met alle drukte.
  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi nestje, gefeliciteerd hoor met je 4 puppy's.Jij hebt het al vaak gedaan, maar mij lijkt het doodeng zo'n bevalling. Leuk dat vriend ooievaar op tijd was.

  Voor de ,,dame,, heb ik geen woorden.

  Geniet van alles,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh wat een kleine frummeltjes en de ooievaar,dat is geweldig,pff wat een vervelende dame,dan zou ik mijn pup al niet meer weg doen haha,fijn weekend,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met dit mooie nest! En al heb je het al vaak meegemaakt het blijft spannend lijkt me..
  En het is aan jou om er lieve baasjes voor te zoeken, lastige opgaaf soms! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met de puppies; lijkt mij HEEL bijzonder en spannend om mee te mogen maken!
  Groot gelijk dat je ze niet aan iedereen verkoopt;vreselijk zo'n mens.....
  OOK heel bijzonder om een ooievaarsnest in de tuin te hebben; wij hebben ze achter ons wel eens lopen en soms zelfs een lepelaar,maar ze willen niet hier nestelen.
  groetjes van Fleur uit de polder

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding, zoooo schatig! En een ooievaar ook zo mooi, die zien we hier niet, wij hebben kraanvogels dat wel!

  Maar een ooievaar is zo Hollands,zucht!

  Zo lief die pups, blijf niet te lang kijken hoor! Thnxs nog laats voor je tip over Denemarken ;)

  liefs uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefelicteerd met de pups, ze zijn zo vertederend!

  Groetjes Maris

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hartelijk gefeliciteerd met jullie vierling. Ik blijf ook niet te lang kijken hoor, wat een liefies! En ook nog de ooievaar op kraamvisite, prachtig. Veel plezier met jullie pups, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah wat een kleine hummeltjes,zo lief. Ik hoop dat ze allemaal een goed thuis krijgen want van je verhaal over die nare mevrouw krijg ik helemaal de kriebels. En wat leuk dat de ooievaar weer is teruggekeerd,precies op tijd.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat een mooie kleintjes. Maken ze het goed? Goed trouwens dat de ooievaar net op tijd terug was.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh jammer ik heb nu geen tijd om je verhalen te lezen maar kom snel terug!
  Ik heb me wel aangemeld als je volger
  tot snel
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zijn het een droppies. Kleine hoopjes hond met zo,n lief vierkant snuitje. Nu nog lekkere slapers, over een paar weken een stel kleine dappere rondspringende stoere hondjes. Dit is genieten,

  groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een grappige combinatie een ooievaar op kraamvisiste. Wie verzint het?! Maar een heerlijk plaatje die kleine hoopjes hond!
  Geniet er maar van het is zo weer groot en weg!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Grrrrr ik herken dit helemaal! Wij fokken af en toe een nestje standaard ruwhaar teckels en zijn bezig met de voorbereidingen van nestje no 5. De eerste voor onze Saartje. Puppie Saar want dat vind ik ondanks dat ze alweer drie is geworden in maart. Maar goed ze is er klaar voor alleen het vrouwtje niet! Maar wat een verhaal niet, ik kan er inmiddels ook een boek over schrijven. We wilden eigenlijk ook stoppen met fokken alleen maar door het gedoe met sommige mensen wat wij als zeer serieuze fokkers zo irritant vinden en onbegrijpelijk vooral. Ik hoorde laatst al van diverse teckelfok vriendinnen dat de pups nu al zelfs niet worden opgehaald... Nou ja!

  Veel succes met je Jackies,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen