maandag 26 augustus 2013

Maandag wasdag??


Fel gekleurde theedoeken en vaatdoeken komen er bij mij niet in
Hier niet echt. Ik was wanneer de mand vol genoeg ligt en welke dag dat is dat maakt dan niet echt uit. Nu let ik wel even op wat voor weer het wordt nu ik even geen droger heb. Buiten drogen is zo lekker nu, de geur van pas gewassen was.En met mijn waslijn nu niet echt een straf om het even op te hangen.


zondag 25 augustus 2013

Waar klein dorp groot in is

Gisteren was hier in Vollenhove en stadje dichtbij bloemencorso. In 1998 trokken wij als westerlingen deze kant op. We werden er op geattendeerd dat er bloemencorso was en dat het zeker de moeite waard was om te gaan kijken.

Ik kende bij ons verlichtingsavond, waar alle mensen hun tuintjes versieren met allemaal lichtjes. Ik dacht wat zal het zijn en of andere plaatselijke optocht.

Maar bij zien van al dit moois viel mijn mond de eerste keer open. Er zijn hier allerlei bouwgroepen, voornamelijk jongeren die al in januari allemaal plannen bedenken wat voor wagen het gaat worden. Het is echt gekkenwerk de bouw en daarna de duizenden bloemetjes en zaden waarmee de wagens worden versierd. Het plakken van de bloemen gebeurd de laatste paar dagen en de hele bevolking help mee.

Het resultaat mag er zijn.

Frank heeft zelf meerdere keren meegedaan als figurant op een corsowagen. Ikzelf heb er ook een keer opgestaan... Had een lange jurk aan we zaten zeg maar vast in een soort hoepel. De onderkant van de wagen had toen geen bloemen. En ik zat pal boven het motorblok van de wagen... De gas en de hitte was bijna ondoenlijk, na de tweede ronde had ik het gevoel of mijn benen in de brand stonden zo heet.

's Avonds moesten we weer, toen begaf er iets aan de wagen.... en kon hij alleen maar volle toeren draaien... Na een paar tellen was het echt zo vreselijk heet... Mijn partner stapt af.... tja ik zat vast in de hoepel. En maar aardig blijven zwaaien. Pffffff......

Dat was dus een keer en nooit meer voor mij. Laat het lekker over aan de jongere generatie. Al met al de bloemencorso hier zijn echt een bezoekje waard!

vrijdag 23 augustus 2013

Liefde

Vandaag jij en ik samen.... wij al weer 30 jaar.

Terug kijkende op prachtige dingen, maar ook moeilijke momenten. Het leven is naar mijn idee een grote leerschool, vooral denk ik een groeiproces, misschien de diepste dalen en het omhoog klimmen daarna je het beste bracht. En ondertussen ervaren dat liefde niet iets als een soort bezit, maar verder reikt dan dat. Onvoorwaardelijker is, je een ander niet je wil op moet leggen, want dan manipuleer in plaats van liefhebben. Soms ook al is het soms niet in jouw belang en ander het mooiste het beste te gunnen. Maar ook soms voor je eigen dingen durven staan om authentiek te blijven en trouw aan jezelf, ook al is dat soms moeilijk voor een ander.
Leren de controle en verwachtingen los te laten. Er zijn, hier en nu in dit moment en dat te koesteren wat er is.

Iemand durven los te laten als het nodig is en er op vertrouwen dat als je kijkt hij nog altijd naast je staat..... onvoorwaardelijk.

zondag 11 augustus 2013

Shades of grey

Nee niet het boek Fifty shades of grey, die ik overigens niet gelezen heb. Maar het gaat over de kleuren in huis. Ik ben denk ik wel een echte lastpak wat kleuren betreft en het gaat ook nog wel eens mis. Ja zonde van de tijd, zonde van de pot.
De kleur zoals rechts op de deur had ik willen hebben
En ja van de week ging het ook weer mis. In huis heb ik diverse kleuren van Farrow and Ball gebruikt voor het houtwerk, super mooie tinten zijn het ze hebben iets bijzonders zeker in een oud huis als dit komen ze helemaal tot hun recht. Het zijn een soort faded kleurtjes een beetje bestorven, prachtig om te zien. Maar vandaag ging het dus fout. Op het raamwerk heb ik Off white zitten van Farrow and Ball, maar dat is niet een al te neutrale kleur voor de kalkverf die ik graag weer wil gebruiken, dus ik had een lichtere kleur van Farrow and Ball in gedachten.
Op het plafond zit Old White van F&B
Proefstukjes op schildersdoek gemaakt van diverse kleuren kalkverf, nog geen defenitieve keuze gemaakt.
 Dus met kleurstaal en kleurnummer naar de winkel. Ik wist dat ze de kleur niet hadden, maar ik dacht die kunnen ze vast mengen als ze de kleurcodes hebben, maar helaas dat ging dus niet lukken. En daar ging het dus mis.... ik had beter moeten weten. Maar goed je staat daar en mevrouw die helpt met goed bedoeld advies, zochten we een kleur uit...
De deur nog in Off White
Gisteren waren we toe om de boel binnen te schilderen. Dus begonnen we ijverig aan ons nieuwe klusje.... Met lede ogen zag ik het off white van Farrow and Ball onder het witte goedje verdwijnen, oeffff... die doet zeer dacht ik nog. Maar goed ondertussen op 3 kozijnen heb ik wel erg in de gaten dat dit de kleur niet is voor ons huis..... te klinisch wit.... en doet hier erg zielloos aan.. Mijn humeur was ondertussen naar min één gedaald... de rest moest het wel een beetje ontgelden.
Dit is ook Off White, maar door lichtval compleet anders dan op de kozijnen


Ik baalde als een stekker en eigenlijk had ik het kunnen weten. Ze probeerde me nog te sussen met doe nou eerst de kleur van de muren er op, wie weet valt het mee. Maar nee, het is zo klinisch hier in huis, daar veranderd naar mijn gevoel de kleur van kalkverf niets aan. Helaas van alle noeste arbeid en verspilling van verf... maar I need a shade of grey...maar dan een beetje faded...
Tja... te klinisch wit voor hier in huis, helaas van het werk maar het gaat over.

vrijdag 9 augustus 2013

Geduld

Na het weekend zit de vakantie er op. Eigenlijk hoopte ik helemaal klaar te zijn met al het schilderwerk. Buiten is het echt zo goed als af, op wat hele kleine dingen na, maar we hebben nog een weekend. Vandaag de luiken weer opgehangen. Zelf nog wat deurlijsten geschilderd en Frank was binnen bezig met de randen tussen de muren en het hout van het raamwerk binnen te kitten, het staat wel een stuk mooier om het wel te doen, maar het is wel een geduldig werkje.

Zelf heb je dan een beetje in je hoofd dat het af zou zijn aan het einde van de vakantie, maar goed de bedoeling was ook alleen de buitenboel en onderwijl we bezig waren dacht ik het is handig als we binnen meteen door gaan. Ja en een ding wat je bij schilderen niet moet hebben is haast... dat werkt niet. Dus toch maar gestaag verder dan maar een weekje langer, als het resultaat maar mooi is. Maar al met al zijn we behoorlijk productief bezig geweest deze vakantie moe maar voldaan.
Nog zonder kit
Met Kit
Van de week maak ik even foto´s van het eindresultaat.

maandag 5 augustus 2013

Dipje

Morgen ga ik niet verven hoor Mo.... Frank had gisteren al een schildersdipje. Hij was een deurlijst aan het schilderen en op dat moment, duizenden kleine mietsen (knutten) althans zo noemen ze de kriegelbeestjes hier. Vooral met warm windstil weer en eigenlijk moeten ze er niet meer zijn na de langste dag... maar nee, in grote getalen landen ze midden in het nog natte schilderswerk.
Deze kant is af nu, op dorpel na. De luiken en het raam hebben we er even uit gehaald, vandaag waren we zo slim om de voorzet ramen er voor te doen.... scheelt een paar vliegen.

Ik zou nog een deur doen, maar dacht dit is dus niet het juiste tijd stip, deze had al een keer een enorme zakker in de verf... die ik niet weer helemaal weg gewerkt had, ik dacht dit stel ik maar even uit.
Paardjes maar even bij elkaar, normaal eentje op de vensterbank, vanmorgen in het ochtendzonnetje.

Vandaag ging het gelukkig goed. Maar Frank zei morgen echt ik ga een dag wat anders doen... we lijken inderdaad ondertussen wel een stel kluizenaars. Frank zit normaal veel langs de weg en het weekend blijft hij het liefst thuis en heb ik echt de neiging om even weg te willen, maar nu had hij het erf, huis, tuin en schilderwerk even gezien.
Hortensia's zijn uitgebloeid, vouwgordijnen van de muur gehaald en vliegenkappen bij de hand....

Hij zit net het weerbericht te kijken en hoor dat we toch morgen door moet met schilderen. Het einde is echt in zicht.... Althans wij doe binnen ook meteen, wil het wat lichter van kleur de kozijnen en de deuren naar buiten, wil graag de muren in de kalkverf zetten, wil dit al jaren. Maar nu er wat ramen uit zijn, en alles toch nog open staat kunnen we maar beter door. Dit valt volgens mij mee....

zaterdag 3 augustus 2013

Pruimentijd

Rond om ons huis hebben we een oude boomgaard. Het is bijna pruimentijd.

Nou ja bijna. Rijp zijn er hoog uit een paar... Maar ik denk dat ik ze toch vandaag of morgen al uit de boom pluk, ik laat ze wel verder rijpen op een schaal. Het zijn echt enorme wespenlokkers al dat vallende fruit van de bomen.

De grootste boom is een suikerpeer... echt een melig geval. Dus ze vallen meestal op de grond en dan barst het van de wespen. Het is nu overigens nog rustig, vandaag de eerste wesp gezien. Las laatst dat je suikerperen ook als ze nog niet helemaal rijp zijn als stoofpeer kunt gebruiken. Ze zijn alleen super klein... Ik heb het van de week geprobeerd. Maar de echte blijven lekkerder.

We hebben twee pruimen bomen in de tuin, eentje is echt overheerlijk geeft grote super lekker pruimen en eentje wat kleinere pruimen... het is een beetje een zuurpruim... Ben gek op pruimen, maar deze valt tegen. Maar hij is wel lekker in pruimentaart.

Omdat we nog buiten bezig zijn, denk ik morgen maar de pruimen te plukken om niet al te veel last te krijgen van wespen.

Heb vandaag al wat geplukt. Er waren maar een paar echt rijp, daar een lekker kruimeltaart van gemaakt. Dan is die zuurpruim echt wel lekker!!