zaterdag 24 juli 2010

Orvelte
















Orvelte is een bezoekje waard. Ik ben gek op Drentse boerderijen, je kunt er je hart echt je hart ophalen, al de mooie boerderijen en alle mooie details. Vooral die details gemaakt van stro. Zo romantisch als alles eruit zit, maar reken maar dat er vroeger in koude winter weinig romantisch aan was in een koud huis, zonder alle luxe die we nu hebben.

zondag 18 juli 2010

De tijd gaat snel





We hebben ruim een week zonder internet gezet.... niet echt handig, merk je pas hoeveel je het gebruikt. Vooral zoonlief die kan niet echt zonder....

8 Juli jl. waren we 22 jaar getrouwd. Terug kijkend is de tijd werkelijk omgevlogen, en heb echt het gevoel dat het iedere dag sneller gaat.... wat is nou een week, het glipt door je vingers.

Het is wel even mooi om af en toe even om te kijken. Wij 22 jaar geleden, twee broekies nog 21 en 24 jaar. Dierbaren die weg gevallen zijn, dierbaren die er bij gekomen zijn. Onze kinderen, neefjes en nichtjes, dat is behoorlijk uit gebreid. Maar geen opa's en oma's meer. Onder tussen benaderen wij de leeftijd al van mijn ouders toen. Carlijn al bijna mijn leeftijd..... het lijkt soms zand wat langzaam weg glijdt uit je hand. Kon je het af en toe maar even stil zetten.

maandag 5 juli 2010

Blunder.....







Afgelopen vrijdag en zaterdag hadden Frank en ik beurs in Amsterdam. Lange warme dagen, maar het is altijd wel erg leuk om te doen.

Zondag was het weer erg lekker weer, 's morgens even snel ons bed afgehaald en alles in de wasmachine gestopt, nog een beetje opgeruimd. Frank had nog wel wat meer om het huis willen doen.... maar ik vond het te mooie weer om me erg druk te maken, dus op naar het strand. De kinderen hadden geen zin om mee te gaan dus wij, op met zijn tweetjes richting strand.

Het was heerlijk, lekker af een frisse duik genomen. Op het einde van de middag kwam er meer wind, op een gegeven moment werden we zo wat gezandstraald dat we maar besloten op te breken (als het aan ons ligt blijven wij vaak langer zitten, koelbox mee, een salade of zo mee, wij vermaken ons wel, het is altijd heerlijk tegen de avond op het strand als iedereen ondertussen naar huis gaat).

Thuis gekomen zei Jelle je bent een afspraak vergeten.....???!!!!

Even moest ik nadenken wat ik vergeten was..... en toen ging het lichtje branden.... oh, jeetje Nicole en Rick..... kwamen vandaag rond 14.00 uur Stafke laten zien.... ik kon wel door de grond gaan....

Hoe kon ik zo stom zijn om deze afspraak over het hoofd te zien (Rick en Nicole hadden al een hele rit van 2,5 uur uit Budel achter de rug).... ze hadden een telefoonnummer achter gelaten, maar kon ze door een storting met Vodafone niet bereiken..... toen maar een smsje er achteraan, met allerlei verontschuldigingen..... Gelukkig zaten ze nog in Giethoorn......

En hadden gelukkig een hele leuke dag in Giethoorn achter de rug (dat zouden ze combineren met naar ons te gaan) en heerlijk gevaren langs de grachtjes en de meren. Dus hebben we elkaar toch nog getroffen. En konden we er gelukkig wel om lachen met zijn allen.

Stafke is een hele kerel geworden! Mooi kereltje. Hij heeft flink gespeeld met Timo en Kaatje. Hij luisterde prima, als ze even iets te ver uit het zicht verdwenen hoefde hem te roepen en de rest hobbelde achter hem aan.

Alleen op een gegeven moment had het span de kippen in het versier..... en luisteren ho maar, het blijven natuurlijk wel Russells..... eigenwijzies..

Maar uiteindelijk ze te pakken gekregen en nog even wat kiekjes geschoten.... voor zover dat mogelijk is..... met 3 dolle Russells.