maandag 27 april 2009

Twee kanjer







Twee grote kanjers! Onze jongste Lara en haar inmiddels 18 jarige Macho.
Lara is echt mijn grote kanjer hier, wat ze al niet verstouwd zo op een dag qua werk! Ongelovelijk veel energie als ze heeft. Zo niet weten hoe ik het zonder haar allemaal zo moeten doen. De dieren, de boerderij en de rest brengt een hoop werk met zich mee, dat je soms het gevoel hebt dat het allemaal niet bij te benen is. Maar goed het houdt je van de straat zeg maar. En Macho ook even in het zonnetje, het is zo'n lekker brave vent. Op wedstrijden zet hij altijd zijn beste beentje voor, je kunt werkelijk onder hem door, van hem afglijden, hij vindt het allemaal prima. Hij maakt nu al sinds 9 1/2 jaar deel uit van ons gezin, eerst onze pony van Carlijn en nu al wat jaartjes van Lara. Hij is een kanjer!!

Ze zijn er weer.











Pioenen! Mijn favoriet, deze zijn echt knalroze, je wordt er helemaal vrolijk van. Kon het niet laten.... samen met de rabarberstengels, die hebben wel humor vind ik.

Een aanrader


















































































Afgelopen donderdag moest Frank voor zijn werk in Luxemburg zijn, mooi de gelegenheid om een dagje en nachtje er aan te plakken. Een ik had 1 wens, lekker een keer logeren bij Tessa en haar man Erik. Zij zijn 12 jaar geleden naar België vertrokken en kochten een prachtige eeuwenoud kasteelhoeve De Kerckhem in Wijer. Haar verhalen en het opknappen van de hoeve kan je regelmatig volgen in het blad Seasons.


In eerste instantie gaf ze workshop, nu heeft ze het roer omgegooid en heeft zich helemaal op hun B&B gestort, 's avonds kun je er ook heerlijk eten, ze kookt heerlijk op haar Aga fornuis.

Het is echt een prachtige plek om te zijn, alles is met ongelovelijk veel liefde en passie opgeknapt, wat een monnikenwerk moet zijn geweest. Maar het is zoooo mooi!! Echt je kijkt je ogen uit.

Er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer, het zijn vreselijk aardige mensen, de liefde voor hun vak en de hoeve is echt voelbaar, het is alsof je thuis komt.

Nieuwsgierig kijk even op http://www.dekerckhem.com/

zondag 19 april 2009

Perenboom






































Nu is het de beurt aan de perenboom, hij staat volop in bloei. Dit is mijn favoriete boom, hij is al stokoud, waarschijnlijk wel een jaar of 80. Hij heeft hele knoestige takken, die met een laagje mos zijn bedekt, ook zonder blaadjes eraan is hij prachtig.
Hij staat pal voor onze voordeur, die we bijna niet gebruiken, iedereen komt achterom.
Vind het wel een heel romantisch stukje van het huis, als ze zo van achter de perenboom ernaar toe kijkt.

donderdag 16 april 2009

Bloesem
























De pruimenboom was gisteren op zijn mooist, helaas is het altijd maar van korte duur, vandaag sneeuwde het al weer bloemblaadjes. Gelukkig moeten de perenbomen en de appelbomen nog gaan bloeien. Vanuit het keuken- en kamerraam, kijken we prachtig de boomgaard in.
Vandaag zijn ook de eerste zwaluwen terug van hun winterreis, er zitten heleboel nestjes in de paardenstal, altijd heel leuk om de broedsels te volgen!




zondag 12 april 2009

Feest































































































































































































































De boomgaard is nu op zijn mooist, de paarden kunnen weer zonder jas naar buiten, de bloemetjes weer buiten gezet en wij op ons paasbest. Voorjaar is een feest!!!!!!!!