maandag 23 februari 2009

De ooievaar


In het dorp waar we wonen, zie je geregeld ooievaars rondlopen en vliegen in totaal leven hier 4 broedparen. Wij hebben een aantal jaar geleden zelf een nest neergezet in de hoop dat we ook ooit een keer een nest ooievaartjes zullen hebben.
De eerste jaren kwamen er geregeld stellen op zitten en geregeld kwam er dan nog 1tje aan, grote ruzies dan om het nest, ze maken dan echte duikvluchten naar elkaar en blazen. Vanaf vorig jaar hebben wij een verstokte vrijgezel op het nest gehad. Overdag was hij meestal op zoek naar voedsel, af en toe kwam hij overdag even uitrusten. 's Avonds als de schemer in valt keert hij dan terug naar het nest. Op een avond was ik aan het rijden in de bak en het nest hebben wij gemaakt op een lichtmast van de bak..... ik had het licht aan en hij werd verblind door het licht, kon zijn nest niet vinden, hij landde zowat boven op mijn hoofd, zo laag kwam hij over vliegen, gelukkig was hij zo slim om van de andere kant aan te vliegen zodat hij zijn nest wel kan vinden. Het is wel grappig hij trekt zich nergens wat van aan, je kunt rustig plaats nemen op het terras af en toe kijkt hij van grote hoogte toe, wat je allemaal aan het doen bent. De hele zomer heeft hij het nest bewoond en aan het einde van de zomer was hij weer weg.
Van de week kwamen er zo waar weer een koppeltje aanvliegen, die paren dan op het nest en vervolgens (waarschijnlijk is het een stel uit de buurt) verdwijnen ze weer (dit gebeurt jaarlijks). Van de week waren de honden wel erg druk aan het blaffen.... ja hoor daar was hij weer onze grote vriend Olly, nog steeds een verstokte vrijgezel.... hopelijk heeft hij dit jaar mazzel en vindt hij een leuke vriendin.... het zou zo leuk zijn..... ooievaartjes...